FC Tempo Praha

Muži A: S Braníkem podruhé remíza

3.4.2018 15:31   Petr Vanko  

Derby Prahy 4 na Braníku nabídlo velmi pěknou diváckou kulisu, čtyři vstřelené branky a bodový smír obou týmů.

Náš tým se poprvé dostal na přírodní trávu a stejně jako Braník jsme byli po minulých zápasech trochu pobití a oba trenéři museli počítat absence ve svých týmech. I tak se hrálo velmi zajímavé utkání slušné úrovně. První polovina vyzněla v náš prospěch. Dokázali jsme Braník zatlačit a vytěžili jsme i vedoucí branku. Trojan obral o míč váhajícího soupeře a včas uvolnil Čecha, který z první prostřelil Kudláčka - 0:1. Hru jsme měli pod kontrolou a po centru z přímého kopu se rozezvučelo i břevno branky domácích po nešťastném zásahu obránce Braníku. Netušil pak po autovém vhazování hlavičkoval vedle a když brankou neskončil ani centr Vltavského, který obešel i brankáře Kudláčka, tak přišel trest. Jako blesk z čistého nebe vymysleli domácí akci, kterou nejprve výborným zákrokem chytil Pacovský, ale z dorážky se Pilík nemýlil - 1:1. I když poločas vyzněl pro nás, tak skóre bylo 1:1. Mrzet nás to nemuselo, protože druhý poločas se v tomto ohledu dost otočil.

ABC Braník - FC Tempo Praha 2:2 ABC Braník - FC Tempo Praha 2:2
Domácí nás ve druhém poločase přehráli. Na koně jsme je však dostali my po lajdácky odbráněné standardní situaci. Centr na zadní tyči našel hned tři naprosto neobsazené hráče, Pacovský ještě první střelu zlikvidoval, ale dorážku Neveršila nikoliv - 2:1. Dokázali jsme však odpovědět krásnou kombinační akcí. Šmídek uvolnil Zimmermanna, ten si narazil s Trojanem, který souboj s Kudláčkem nevzdal, a oslavil tak svůj premiérový soutěžní gól za A-tým - 2:2. Pak však bylo horko zejména před naší brankou. Přestali jsme být nebezpeční dopředu, ale soupeř dvě velké možnosti neproměnil. V závěru jsme paradoxně mohli strhnout vedení na svou stranu my. Zimmermann si narazil s Trojanem, uvolnil se, ale z velké blízkosti míč netrefil dobře a jeho střela šla vedle. Dvě minuty před koncem se vřítil do pokutového území Netušil a i po několikerém shlédnutí na videu se nemohu zbavit dojmu, že jej naprosto neopatrně hráč Braníku fauloval, ale penalta se bohužel nepískala. Body se tak nakonec dělily.

Trenér Petr Vanko: "V zápase jsme mohli brát tři body, také jsme mohli být bez bodu a nakonec máme jeden za remízu. V první polovině jsme soupeře přehráli, ale bohužel prakticky z jediné akce jsme inkasovali, ve druhém poločase se to zrcadlově obrátilo. Jednoznačně se musíme zamyslet nad bráněním standardek, inkasujeme v každém zápase a pořád se nám chyby opakují. Oba týmy bojovaly, na obou stranách chybělo hodně hráčů pro zranění a věděli jsme, že Braník musí bodovat za každou cenu. Bod ze hřiště soupeře bereme, ale výkon ve druhém poločase dobrý nebyl."

Martin Vališ (Braník): „Podle průběhu zápasu jsme spíš dva body ztratili, než jeden získali. Měli jsme tam druhý poločas řadu šanci. Byli jsme lepší a soupeř kromě toho gólu neměl příležitost žádnou. Bylo několik změn v sestavě, vyvolaných různými okolnostmi. Kluci se s tím popasovali skvěle. Tohle je první bod a věřím, že další zápasy ty body budeme získávat dál. Hra není špatná, jenom musíme začít proměňovat ty šance. Jinak nemám klukům co vytknout.”

Nejlepší hráč Braníku: Adam Trávník.
Nejlepší hráč Tempa: Jan Trojan.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Pacovský (Tempo).


Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 2:2 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:22)