FC Tempo Praha

Muži A: Zbytečná domácí ztráta

9.4.2018 14:25   Petr Vanko  

Čafce jsme výhru usnadnili vlastními chybami, velká herní převaha k brankám nevedla.

V domácím prostředí poprvé na travnaté ploše jsme přivítali tonoucí celek ČAFC, který na jaře ještě nezaznamenal výhru.

Velmi slušná návštěva byla svědky naší převahy již od prvních minut, ve velmi dobré pozici se ocitl Čech, ale střela mu vůbec nesedla, a z šance tak zůstal jen odkop od branky. Hosté se přes polovinu hřiště moc nedostávali, ale pak přišlo velké varování. Fitzel se obtočil okolo Netušila a Pacovský skvělým zákrokem náš tým podržel. Hra se pak zase na dlouho přesunula na polovinu zelenobílých, ale k šanci jsme se nedostali. Zato pak přišel trest. ČAFC si vytvořila rohový kop a obrovitý Chvátal přeskočil vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre - 0:1. Vyrovnání jsme pak měli na kopačce poměrně brzy. Trojan utekl po pravé straně, přihrál na malé vápno Čechovi, ale ten ve vyložené pozici špatně trefil míč a neujala se ani následná dorážka Trojana. Do poločasu jsme se však přece jen dočkali. Trojan důrazně uhrál míč v pokutovém území, Čech ještě vylepšil pozici pro Šmídka, který do prázdné branky skóroval - 1:1. Ještě do přestávky mohlo být ještě veseleji. Po centru Čecha byl ve výborné pozici Barták, ale volej zamířil jen vedle.

Po přestávce jsme si vytvořili velkou převahu. Soupeř už prakticky odpadl a neustále musel bránit. Bohužel v čase našeho největšího tlaku přišla obrovská hrubka a Deré svůj únik zakončil mazácky - 1:2. Blesk z čistého nebe, nabídka na zlatém podnose. Tento gól polil hosty živou vodou. Obětavě bránili a my se přes veškerou snahu nemohli do obrany zelenobílých dostat. Nejblíže ke gólu měl Trojan, ale v úniku propásl vhodný moment ke střele a dotek navíc dal Drahorádovi možnost šanci zlikvidovat. V závěru jsme si vypili kalich hořkosti do dna, když z brejku přišel třetí gól ČAFC - 1:3.

Trenér Petr Vanko: "Jsem velmi zklamaný, porazili jsme se sami a bohužel jsme neměli dostatek náběhů, abychom bránícího soupeře překonali. Chyba před druhým gólem mě samozřejmě velmi mrzí, ale házet to na jednotlivce je nesmysl. Vyhráváme i prohráváme jako tým. Teď musím sklopit hlavy a jezdit po zadku, abychom ztracené body získali nazpět, nejlépe už teď ve středu na Dukle."

Miroslav Kaliba (ČAFC): "Dneska jsme pokračovali ve výkonu proti Třeboradicím. Kluci to odjezdili 
a výsledek se dostavil. Herně bylo asi Tempo lepší, bylo víc na míči, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořilo. My jsme v první půli zužitkovali jednu standardku a ve druhé dva brejky. O tom to je, poctivě 
to odmakat a využít šance."

Nejlepší hráč Tempa: Filip Šmídek
Nejlepší hráč ČAFC: Lukáš Bláža
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Martin Chvátal (ČAFC)


Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 1:3 (1:1) Video ze zápasu