FC Tempo Praha

U12: Fiasko na hřišti Táborska

10.4.2018 15:25   Dominik Kadlec  

Ve druhém utkání si Tempáci snadno poradili s Újezdem Praha 4.

Výsledek z Táborska nelze nazvat jinak než fiaskem. Hodnocení utkání musím rozdělit na dvě části, protože jedna parta sehrála s Táborskem vyrovnanou partii, kdy v první třetině tahala za kratší konec a nakonec místy soupeře i přehrávala. Bohužel finální a předfinální fáze postrádala klid, zvedlou hlavu a dobrou přihrávku. V této partě hráli Kuba V., Kápo, Vojta, Mili, Kuba K., Maty a Kuba K. V defenzivě si kluci uhráli v podstatě to, co měli, gól inkasovali až po chybě Vojty B. asi pět minut před koncem, která nic neřešila. Nicméně ke spokojenosti chyběly góly v útočné fázi. V této partě splnil Vojta Nezdařil to, co jsme očekávali, zvládal útočit, bránit a hlavně vyhrával osobní souboje. Zápas hrubě nevyšel první partě, které prohrála první třetinu 0:4 a po celý zápas se se soupeřem nesrovnala a prohrála celkově 0:7. Tato parta hrála ve složení Tom S., Péťa, Liam, Honza, Andy, Míša, Víťa.

Hlavou se mi honí otázky: To jsme od zápasu s SKP zapomněli hrát fotbal? Nebo se snad Táborsko od minulého víkendu, kdy s SKP prohrálo, dokázalo takhle zlepšit? Proč jedna parta sehrála alespoň vyrovnaný zápas? A druhá takto propadla? Odpověď vidím v přístupu k utkání. Kluci dařilo se nám, a tak jsme zpohodlněli. Minule jsme to omluvili tím, že je to Sparta. Ale ta bojovnost tam chyběla úplně stejně. O výsledek jsme se nešli se soupeřem poprat, kolikrát jsme předskočili soupeře? Kolikrát jsme ho atakovali při převzetí míče? Kolik jsme vyhráli osobních soubojů? Bez toho se fotbal hrát nedá. Soupeř nabral sebevědomí, naopak my jsme ho ztratili a pak už nám to nešlo ani s míčem, chyběla nám v útoku odvaha.

Pojďme se nad tím zamyslet a jak chceme, aby vypadala další utkání? Chudým jsme dali, takže teď musíme obrat bohaté - Plzeň, Bohemka, Písek. Nebude to lehké, ale s maximálním nasazením a odvahou se dá hrát s každým, podívejte, jak Plzeň ztrácí mezi dospělými.

V utkání s Újezdem bylo potřeba potvrdit roli favorita a to se klukům povedlo, pochvala všem. Z jedenácti branek dal šest Tejdy - od kluků, kteří mají zkušenost z ligy, očekáváme, že pokud nastoupí v Praze, tak budou pozitivními lídry týmu, a to Tejdy potvrdil. Tohle je cesta, jak si říct o nominaci na ligová utkání.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 9:0 (5:0)
FC Tempo Praha D - SK Újezd Praha 4 B 11:1 (6:0)