FC Tempo Praha

Muži B: Jak pejsek s kočičkou pekli dort

11.4.2018 9:14   Patrik Baroch  

Benfika si výhrou nad Ďáblicemi upevnila druhé místo v tabulce.

Jednoho dne se pejsek Tempo a kočička Ďáblice rozhodli udělat si dort. Svítilo sluníčko a byl krásný den, tak vše nasvědčovalo tomu, že jim práce půjde od ruky. Dobrosrdečný správce jim připravil pěknou pracovní plochu kuchyně, takže se mohli dát do díla.

První ingredienci si hned na začátku vydobyl pejsek. "Žalud, ten je super. Ten v mém dortu nesmí chybět," prohlásil a vhodil jej do hrnce, pod kterým se už zažehnul mírný plamen. Kočičce bylo líto, že si pejsek dává do dortu co chce on a na ní nemyslí, tak se po chvilce přemýšlení rozhodla do hrnce přidat i své oblíbené jídlo. Byla jím srovnávací branka. Potom znovu trochu přiložili do ohně a jen malinkatou chvíli nechali povařit, protože pejsek nemusel dlouho přemýšlet. Vymyslel hned tři přísady – vlastně jenom dvě, jednu totiž vyžadoval dvakrát – které do hrnce vhazoval postupně v rovnoměrném pořadí, aby se chuť hezky uvolnila a rozprostřela do celého dortu. Nejprve přidal dvakrát po sobě Frejákův gól, a pak ještě jednu kůrku od chleba. Kočička mezitím nic, co by si v dortu přála, nevybavila, a proto hrnec pořádně zamíchali a nechali jej nějakou dobu se vařit.

Když už oba usoudili, že je to dostatečně dlouhá doba, vhodil pejsek do hrnce jednu žlutou kartu. Hned na to ale kočička vymyslela přísadu, totiž snižující gól. Za chvíli ještě vhodila žlutou kartu za sebe a dort začal získávat na peprnosti. Jenomže pejsek si usmyslel, že má málo kůrky, a tak tam hodil pro jistotu ještě jednu. Vtom se kočička rozhodla, že začne přikládat pod kotlem, s čímž ji pomáhal král, otec pyšné princezny Krasomily. V jeden moment, když se ptal svých rádců, zda našli v kuchařce jisté pravidlo, zvolal: "Odvolávám, co jsem odvolal. Slibuji, co jsem slíbil.“ Jelikož pejsek už si zřejmě se svým přínosem dortu vystačil, nijak více se neangažoval. Zato kočička byla při chuti a do hrnce si přihodila dvě snižující branky. Nakonec pro pořádně ostré aroma si kočička, a aby nezaostal po ní i pejsek, vhodili do směsice druhé žluté karty, jejichž vůni ještě podtrhli kartami červenými.

Pak už jen dali péct a výsledek byl rozhodně zajímavý - na pohled vzhledově koukatelný dort. Jen byl dvou chutí. Zatímco kočičce moc nechutnal, měl na ni až moc hořkou pachuť, pro pejska měl chuť sladkou a smlsl si i na třešničce v podobě tří bodů.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Ďáblice B 5:4 (4:1)