FC Tempo Praha

U10: Se Spartou a Duklou JM

12.4.2018 19:57   Antonín Plachý   Eduard Binko  

Kluci poznali pocit výhry proti velkému klubu.

Utkání se Spartou a Duklou JM bylo ve velmi dobrém duchu, výborné chování trenérů i rodičů soupeřů přispělo k příjemné atmosféře. Na většině našich kluků ani nebylo zásadně vidět, že hrajeme bez střídání, a zápas tak odpovídal výborně tréninku, kde taky nikdo nestřídá. V závěru se samozřejmě něco ukazovalo, zejména u těch, kteří delší dobu netrénovali, ale přežili. I rozvoj těchto vlastností vůle ke sportu patří.

Právě ta vůle se ukázala v prvních utkáních proti stejně starým Sparťanům, kde se kluci ze začátku nechali zaskočit góly i při vyrovnané hře. Sparťani pak začali lépe držet míč i lépe a důrazněji přecházet do útoku a do obrany. Nicméně to kluci nevzdali a ve druhé čtvrtině se vyrovnala hra i góly a v následujících dvou kluci hlásili, že vyhráli i na góly. Celkový součet netuším, ale kluci to brali jako výhru a je důležité, že ten pocit proti velkému klubu tedy znají.

Proti Dukle JM se hrálo na třech hřištích a byly to trochu odlišné herní projevy, ale na všech bylo vidět to individuální pojetí hry, a probleskovaly snahy o spolupráci. Právě směrem ke spolupráci chceme naše starší přípravky mířit, ale přitom neztratit tu viditelnost individuálního pojetí. V tom se pohybujeme neustále na hraně, co už je moc a co málo a musíme to odlišovat opravdu individuálně hráč od hráče.

Na horním hřišti se odehrával zápas v podstatě velmi podobný minulému utkání s Hájemi. Kluci soupeře první půlku přehrávali a to jak občas kombinačně, tak i individuálně. Tomáš i Dan dokázali několikrát hodně dobře přihrát do prostoru. Ke konci zápasu se to zase trochu zadrhlo, protože kluci polevili v pohybu a soupeř měl vzhledem ke třem hráčům na střídání pořád sil dost. Jinak u nás ani jednou nebyl problém s "tvrdostí" hry, u Dukly museli naopak párkrát střídat po čistém souboji, tak se snad i tenhle aspekt hry u nás zlepšil.

Snažíme se vnímat i to, co je schopen kluk ve svém rozvoji předvést a hodnotíme si ho pro sebe, zda ukazuje to, čeho je schopen. Nicméně pokud je vybočení v těch věcech - jako zaujetí a soustředění na hru, nebo chápání toho, na jaké pozici zhruba hraje - příliš očividné a narušuje tak hru ostatním, tak je i pro nás situace těžká v rozhodování jak dál.

Další utkání v neděli s Viktorkou a Vyšehradem proběhne stejně, na pěti hřištích a téměř bez střídání, proto prosím, aby se nestalo, že někdo přijde bez pořádného oběda a nevyspalý. Bohužel se nám to už několikrát zopakovalo.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla JM
FC Tempo Praha - AC Sparta Praha