FC Tempo Praha

Muži A: Cenný skalp favorita

15.4.2018 22:20   Petr Vanko  

Tempo ve středeční dohrávce zaskočilo domácí Duklu Jižní Město a sebralo jí všechny tři body.

Díky dohrávce na Dukle, která se hrála na trávě v Kunraticích, jsme se dočkali anglického týdne.

Zápas s ČAFC nás velmi zklamal, a tak jsme byli plni odhodlání vzít si body zpět na půdě favorita. Bohužel začátek zápasu tomu moc nenasvědčoval. Domácí větrali naší obranu a zejména aktivní Micka dělal naší defenzivě problémy. Dlouho jsme odolávali díky výborně chytajícímu Pacovskému, ale nakonec zahřmělo. Brabenec si po brejkové situaci zpracoval míč a poslal Duklu do vedení - 1:0. Brzy jsme se však dostali do hry. Vltavský našel centrem z rohového kopu Schwanka a ten nechytatelně hlavou skóroval - 1:1. Pokračovali jsme ve zlepšeném výkonu a ten jsme si přenesli i do druhé poloviny.

I přes zlepšený výkon jsme však znovu inkasovali. Ztráta míče uprostřed hřiště, rychlý pas na Micku, centr na zadní tyč a Brabenec hlavičkoval prakticky do odkryté branky - 2:1. Ani druhé vedení favorita nás však do kolen neposlalo. Po rohovém kopu se odrazil míč k Perlovi, narazil si s Vltavským a uklidil míč ukázkově na zadní tyč - 2:2. Netrvalo dlouho a dostali jsme se do vedení. Bláha se krásně prosmýkl do pokutového území, dal míč pod sebe a trma-vrma před brankou skončila bodýlkem Vltavského, který procpal míč do sítě - 2:3. Pak vrhli domácí všechny síly do útoku, ale dokázali jsme odolat. Vyložená šance nepřišla, a tak jsme se mohli znovu prosadit my. Štěpánek se ocitl ve vyložené šanci, ale brankář Dukly jej vychytal. Poslední dlouhé nákopy odvrátila naše obrana, a tak jsme mohli slavit velmi cenné tři body.

Trenér Petr Vanko: "Po sobotě a výsledku s ČAFC jsme byli hrozně zklamaní, ale odhodlaní to napravit. Kluci do zápasu dali všechno a odměnili se třemi body. Dneska musím pochválit celý tým, protože zejména za druhý poločas jsme si výhru zasloužili. Tento skalp favorita je obrovsky cenný."

Josef Světlík (Dukla JM): "Dneska jsme se přesvědčili o tom, že jenom jména to za nás neuhrají. Byl to náš nejhorší výkon na jaře, kdy vstřelíme branku a potom si myslíme, že se fotbal dá hrát v chůzi. Bez jakékoliv touhy s tím, že si myslíme, že nám to do náruče spadne samo. Dneska jsme se přesvědčili, 
že tak to není, že se musíme vrátit k poctivému a náročnému fotbalu. Tempo tady vyhrálo zaslouženě, mělo větší hlad a chuť. Pro nás je to jenom ponaučení a facka. Jestli chceme hrát o první místo, tak prostě na půl plynu se to hrát nedá."

Nejlepší hráč Dukly JM: Vojtěch Brabenec
Nejlepší hráč Tempa: Marek Vltavský
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Pacovský (Tempo)




Zápasy:

FK Dukla JM - FC Tempo Praha 2:3 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:31)