FC Tempo Praha

Muži B: Smolná porážka s lídrem

25.4.2018 21:42   Patrik Baroch  

Přes mírnou převahu nedokázalo Tempo skórovat a podlehlo Kyjím 0:1.

V sobotu 21. dubna na Tempo zavítalo mužstvo Kyjí, které se s pohodlným náskokem vyhřívá na první pozici v tabulce. Na záda mu z druhého místa koukají právě Lhotečtí, a tak se čekal šlágr kola. Počasí a travnaté hřiště přálo divácké podpoře, méně však nepřipraveným hráčům - ať už fyzicky nebo obutím.

Tempo utkání začalo lépe, mírného favorita o něco přehrávalo a vytvořilo si několik dobrých šancí. Žádnou z nich však červenožlutí nedokázali přetavit ve vedoucí branku, proto se ve 29. minutě zákonitě potvrdilo staré otřepané pravidlo "nedáš, dostaneš". Nic podstatného se pak už nestalo, a do kabin se tedy šlo se šťastným vedením 0:1 pro hosty.

Do druhého poločasu Tempáci vstoupili vlažněji a chvíli trvalo, než se vrátili k výkonu z první půle. Naštěstí domácí branka přestála pár slibných útoků hostů bez úhony. Potom se Tempo opět dostalo do hry a mělo nad zápasem větší kontrolu. Tlak, který si domácí vytvořili, byl však spíše platonický a k vyloženým šancím příliš nevedl. Když ani v závěru nápor neskončil gólem, znamenalo to, že se tři body stěhují do Kyjí.

Bodová ztráta na první místo tak narostla, navíc Tempo dohnal Braník a zespoda se tlačí další týmy. Ve zbytku sezóny se proto nesmí usnout na vavřínech a musí se pokusit nasbírat maximální počet tříbodových zisků.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Kyje Praha 14 0:1 (0:1)