FC Tempo Praha

Muži A: V poháru postup do semifinále

29.4.2018 0:19   Petr Vanko  

Tempo přestřílelo Uhelné sklady a v semifinále na Lhotce přivítá Třeboradice.

Nedlouho po debaklu 0:5, který jsme utrpěli s Uhelnými sklady, jsme měli možnost reparátu se stejným soupeřem. Tentokrát ve čtvrtfinále Poháru PFS.

Oba týmy k zápasu přistoupily trochu volněji a k vidění bylo hodně chyb a z toho pramenících gólů. Do vedení jsme se dostali po nedůrazu obránce Uhelek, Perl se přes něj protlačil a zcela osamocen nedal Kučerovi šanci - 1:0. Hosté však během několika minut skóre otočili. Nejprve se prosadil Koc - 1:1 a posléze také Koubek - 1:2. Ještě před půlí jsme však byli znovu ve vedení. Nejprve po přihrávce Vltavského vyrovnal Trojan - 2:2 a pak předvedl obrovskou hrubku brankář Kučera, když přihrál přímo Vltavskému, který ho obešel a do prázdné branky skóroval - 3:2.

Divoká přestřelka pokračovala i po přestávce. Po hezké kombinační akci ještě vylepšil pozici Barták na Vltavského a bylo to o dvě branky - 4:2. Naše radost však trvala několik sekund. Velmi přísnou penaltu proměnil Klán - 4:3. Po krásné kolmici Šmídka unikl obraně Čech a znovu to bylo o dva góly - 5:3. A zase netrvalo ani dvě minuty a po chybě v rozehrávce unikl Belán a opětovně snížil - 5:4. Pak už se však mezi střelce zapisovalo jen Tempo. Odražený míč s přehledem uklidil do sítě Šmídek - 6:4 a po přihrávce Bláhy pak ještě podtrhl naše vítězství a postup do semifinále Adámek - 7:4. V tom se potkáme 8.5. od 17:30 na Tempu s týmem Třeboradic.

Trenér Petr Vanko: "Pohárový zápas měl samozřejmě úplně jiné nasazení než přebor. Jsem rád, že jsme postoupili, zastříleli jsme si a tak trochu odčinili debakl 0:5. Bohužel jsme přišli o další zraněné hráče a budeme si muset v neděli v Újezdu nad Lesy sáhnout na dno sil, abychom uspěli."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Uhelné sklady Praha 7:4 (3:2)