FC Tempo Praha

Muži A: Královický autobus uspěl

24.5.2018 20:59   Petr Vanko  

Oslabení hosté šťastně trefili dvě standardní situace.

Ve 25. kole jsme na svém hřišti přivítali tým Královic, který posílen o bývalého ligistu Kalivodu, hraje na jaře výborně.

Bohužel pro nás jsme však sehráli velmi smolný zápas a velmi nešťastně jsme prohráli. Hned po pěti minutách odstoupil zraněný Randa a hosté hráli prakticky celý zápas v deseti. Scénář zápas byl jednoduchý. Hosté zaparkovaní před vlastní brankou a náš tým měl obrovský tlak, ale bohužel nepřesnou mušku. Nejblíže gólu byl v prvním poločase Šmídek (trefil tyč), Čech (při samostatném úniku mu míč utekl pouze k brankáři Jeřábkovi) a Perl (na poslední chvíli faulován v pokutovém území, ale bez odezvy). Královice zahrozily centrem v úvodu a těsně před pauzou se ujaly vedení. Centr Kalivody si Prucek srazil do vlastní branky - 0:1.

Hosté tak prakticky bez střely šli do vedení. A bylo ještě hůř. Po pěti minutách kopal Kalivoda přímý kop a Nezbeda hlavou z pokutového území se trefil přenádherně a přesně - 0:2. Jedna střela na branku a skóre 0:2. Náš tlak pak nabral na obrátkách a Jeřábek předvedl několik zázračných zákroků, aby udržel čisté konto. Bohužel se ujala pouze hlavička Schwanka po přesném centru Šmídka - 1:2. Další dvě situace v pokutovém území rozhodčí Vojáček jako faul neposoudil, a tak jsme odcházeli velmi nazlobení a frustrovaní do kabin za konečného stavu 1:2.

Petr Vanko (Tempo): "Doufám, že takový zápas se pěkných pár měsíců nebude opakovat. Gratuluji Královicím jak to ubojovali a my jsme si dneska vybrali pěknou porci smůly. Snad se to na Motorletu trochu otočí."

David Kalivoda (Královice): "Přijeli jsme v jedenácti lidech a nakonec to odehráli v deseti, když Randovo zranění mu hrát nedovolilo. Hráli jsme z hlubokého bloku a kluci si zaslouží velké absolutorium za to, jak to odehráli a odbojovali. Nebyl to žádný krásný fotbal, já se s tím, co jsme hráli, neztotožňuju, ale v této situaci jsme hráli na to, na co to bylo. Proměnili jsme dvě standardky a vyhrát 2:1 na Tempu je pro nás skvělý výsledek. Asi ještě nemáme vystaráno, ještě to nebyl rozhodující krok k záchraně, ale takový sedmimílový krok určitě."

Nejlepší hráč Tempa: nikdo
Nejlepší hráč Královic: Jakub Nezbeda
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jan Sus (Královice)

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Královice 1:2 (0:1) Video ze zápasu