FC Tempo Praha

Muži A: Šance ano, góly ne

30.5.2018 19:29   Petr Vanko  

Tempo na hřišti posíleného béčka Motorletu sehrálo herně povedený zápas, ale pohořelo v koncovce.

Na hřiště Motorletu jsme přijeli s odhodláním se postavit soupeři, který byl notně vyztužen posilami z divizního áčka.

Kluci odehráli výborný zápas, který nakonec skončil naší trochu krutou porážkou, ale rozhodně se nemáme za co stydět. Začátek klání tomu však moc nenapovídal, protože na nás domácí vletěli a Sodoma zanedlouho hlavou otevřel skóre - 1:0. Bohužel jsme se nedokázali chvilku oklepat, a tak jsme mohli ještě inkasovat. Naštěstí domácí mířili mimo, nebo akci nedotáhli. Pak jsme přebrali otěže zápasu a po celý zbytek duelu jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme své šance neproměnili. Jen v prvním poločase měl tři velké příležitosti Frei, Adámek šel sám na branku a Bláhova hlavička bohužel neskončila mezi třemi tyčemi.

Ve druhém poločase pokračoval náš tlak, ale opět bez gólového efektu. Po centru Tománka se Adámek neprosadil a Bláha v těžké pozici mířil vedle a hlavičku Prucka zneškodnil výborný Sklenář. Když pak samostatný nájezd Trojana zastavil asistent Fazekaš signalizací ruky, kterou nikdo neviděl, přišla pojistka ze strany domácích. Duch se v nastavení z bezprostřední blízkosti nemýlil - 2:0.

Jiří Hakl (Motorlet B): "Dneska to byl těžký zápas, Tempo má velkou kvalitu. My jsme vstoupili dobře do zápasu, dali jsme gól, dobře jsme drželi balón. Gól nám ale zase spíš ublížil, než aby nás nakopl. To se nám opakuje už tři čtyři zápasy. Vypadáváme z tempa a svými chybami a laxností vymýšlíme věci, ztrácíme balóny a tím se dostáváme pod tlak. Potom soupeři narostou křídla a my s tím máme hrozné problémy. Dneska při nás stálo štěstí, protože náš výpadek byl víc jak šedesátiminutový. Zaplaťpánbůh jsme v závěru dali z brejku gól na 2:0."

Petr Vanko (Tempo): "Mrzí mě trochu pasivní úvod, ale jinak jsme odehráli velice dobré utkání. Měřili jsme se s nesmírně silným týmem a určitě jsme obstáli. Strašná škoda je nevyužitých šancí. Ani jsem nečekal, že si jich dnes tolik vytvoříme, ale bohužel nás jejich neproměnění stojí body."

Nejlepší hráč Motorletu B: Václav Kotrba
Nejlepší hráč Tempa: Filip Šmídek
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Lukič (Motorlet B)

Zápasy:

FK Motorlet Praha B - FC Tempo Praha 2:0 (1:0) Video ze zápasu