FC Tempo Praha

U14: Vítězná rozlučka

3.6.2018 23:05   Petr Havlíček  

V posledním mistrovském utkání Tempáci vysoko porazili soupeře z Českých Budějovic.

Mistrovskou sezonu jsme chtěli zakončit dobrým výkonem proti o rok mladším klukům Dynama Českých Budějovic. Na podzim to byl na jihu Čech dost možná nejrychlejší zápas soutěže, který byl až do nějaké padesáté minuty herně vyrovnaný, proto jsme čekali běžecky náročný duel.

Naštěstí se nám ale podařilo do utkání dobře vstoupit a v prvních dvaceti minutách si kluci vytvořili několik šancí, z nichž proměnili tři. Potom jsme se zbytečně zatáhli a míče jen odkopávali, ale snaživí a techničtí kluci soupeře toho nedokázali využít. Do poločasu jsme ještě zvýšili na 4:0 po krásné kolmici, které se nám v prvním poločase poměrně dařily, párkrát i se správným náběhem.

Ve druhé půli jsme po klucích vyžadovali, aby nepolevili a na rozdíl od některých minulých utkání výhru nehlídali, ale chtěli pokračovat v aktivní hře dopředu. Rozjezd byl pomalý, ale nakonec se to vcelku podařilo a přidali jsme další tři branky.

Celkově jsme rádi, že kluci řešili řadu herních situací velmi dobře a také byli pozorní v týmových součinnostech do defenzivy (vytlačování, presink). Řada hráčů už toho má ke konci sezony dost a sil už není moc - i proto kluky za výkon velmi chválíme. Jen je nám opravdu líto lajnových rozhodčích, kteří mají na starosti naše útočníky, protože pravidelně trháme světový rekord v počtu ofsajdů za tým a někteří kluci i individuálně. V létě se na to tedy zaměříme, musíme nabíhat více z hloubky a kolmé míče dávat o dva tři doteky dříve.

Děkujeme rodičům za podporu. Hostům z Dynama přejeme hodně štěstí a trpělivosti v další práci a oceňujeme některé zajímavé individuální výkony jejich borců.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 7:0 (4:0)