FC Tempo Praha

Muži A: Rozhodli benjamínci

6.6.2018 20:52   Petr Vanko  

V souboji nováčků Tempo - Dolní Chabry se podařilo skórovat dorostencům Adámkovi a Trojanovi.

FC Tempo Praha - SK Dolní Chabry 3:1 FC Tempo Praha - SK Dolní Chabry 3:1
Domácí loučení s přeborovou sezónou obstaral zápas dvou nováčků. Přivítali jsme Dolní Chabry. Oba týmy šly do zápasu v odlišné pozici. My jsme stále ve hře o nejlepší pětku soutěže, zatímco Chabry jsou na sestupové pozici. Postavení obou týmů bylo vidět od prvních minut i na hřišti. Zelenobílé jsme přehrávali, ale v poslední třetině hřiště jsme si bohužel nepočínali nikterak přesvědčivě. Šancí se určitě dá označit hlavička Štěpánka a zakončení Adámka s Perlem, které nakonec skončilo až za ochranou sítí za brankou zelenobílých. Chabry se na naší polovině vyskytovaly pouze sporadicky, ale po akci Dufka musel zasahovat Kuchař, když se před ním objevil Závitkovský.

Po pauze pokračoval náš tlak a nakonec začaly padat i góly. Nejprve po krásné akci a neméně povedené střele Perla zazvonila tyč. O pár chvil později už se tentýž hráč mohl radovat. Čech odcentroval, Frei vrátil míč před branku, kde stál právě Perl a poslal nás do vedení - 1:0. Aktivita Tempa pokračovala, Adámkovu povedenou střelu vyrazil Dikusar, ale pak jako blesk z čistého nebe udeřili hosté. Velmi přísně odpískaný přímý kop trefil Palma nádherně na zadní tyč - 1:1. Znovu jsme Chabry zatlačili a těsně před závěrečným hvizdem jsme rozhodli a byli u toho benjamínci. Bláhův rohový kop našel hlavu Adámka, který rozradostnil červenožluté barvy - 2:1. Honba za vyrovnáním se však nekonala. Z dalšího brejku se zjevil zcela sám před Dikusarem Bláha, ale hostující brankář zázračně s pomocí břevna a tyče chytil. Radost mu však trvala asi dvě sekundy, protože odražený míč poslal Klajbl k Trojanovi a ze dvou metrů už to pro našeho útočníka nebyl problém - 3:1.

Petr Vanko (Tempo): "V dnešním zápase jsme si chtěli něco vyzkoušet, co se nám může v další sezóně hodit. V tomto ohledu to účel splnilo, ale pokyny jsme plnili pouze do poslední třetiny hřiště. Finální fázi musíme víc zjednodušit a budeme mít i více šancí. Jsem rád, že jsme se doma rozloučili se sezónou výhrou. Snad něco urveme i na hřišti Třeboradic a Vršovic."

Petr Klouček (Chabry): "Věřil jsem bodu a myslím si, že jsme ho tady mohli uhrát. Nechci to opakovat, ale máme úplně rozhašené mužstvo. Sotva dáváme jedenáct hráčů dohromady. Ale všichni, co byli na hřišti, tak makali. I tak jsem bodu věřil, ale..."

Nejlepší hráč Tempa: Lukáš Adámek
Nejlepší hráč Chaber: Daniel Palma
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: David Perl (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Dolní Chabry 3:1 (0:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:40)