FC Tempo Praha

Muži A: Vítězství nad Berounem

27.7.2018 0:42   Petr Vanko  

Tempo si poradilo i s druhým divizním soupeřem.

V krásném prostředí Karlštejna jsme sehráli druhý přípravný zápas s celkem Berouna.

Beroun je nováčkem divize, tedy po Dobříši další velmi dobrá prověrka pro naše barvy. Zápas začal s bouřkou v oblacích, ale naštěstí se mračna a déšť hřišti na Karlštejně vyhnuly. Terén měl sice k ideálu daleko, ale dostatek prostoru tuto nevýhodu oběma týmům trochu ulehčoval. Již ve 12. minutě jsme byli poměrně přísně potrestáni pokutovým kopem po ruce Netušila a Beroun šel do vedení - 1:0. Náskok mohl být vyšší, ale soupeř obrovskou tutovku naštěstí neproměnil. Náš tým se dostal ke slovu v průběhu prvního poločasu několikrát, ale obrana soupeře vždy zapracovala včas, nebo nás zastavil ofsajd. Velké šance Haška a Konejla skončily bohužel vedle, ale přesto jsme dvě branky vstřelili. Po rohovém kopu se ve vřavě před brankou nejlépe zorientoval Hašek a protlačil míč do sítě - 1:1. Zanedlouho Pacovský dobře vyhodnotil situaci a dlouhým nákopem vytvořil přečíslení, Vltavský míč prodloužil hlavou a Frei s Bláhou postupovali sami na brankáře. Bláha nakonec zakončil sám a přesně - 1:2.

Ve druhém poločase už hra neměla takové tempo. Oba týmy si vytvořily dvě velké šance, ale ani jedna nebyla využita. Hrálo se hodně soubojově a kluci to dobře odmakali a ubránili. Připisujeme si tak druhou výhru v přípravě a opět s velmi silným soupeřem.

Trenér Petr Vanko: "Tentokrát to byl trochu více soubojový zápas než s Dobříší. Dokázali jsme se však přizpůsobit soupeři a hrál se vyrovnaný zápas. Škoda, že nedokážeme ještě lépe dotáhnout některé brejkové situace a vytěžit více branek. Každopádně zatím s přístupem celého týmu panuje spokojenost, jsem zvědavý, kdy se to pokazí:-)."

Zápasy:

Český lev - Union Beroun - FC Tempo Praha 1:2 (1:2)