FC Tempo Praha

Muži A: Jednoznačná generálka

5.8.2018 0:35   Petr Vanko  

Střešovice si ze Lhotky odvezly osm branek, ale to jen jen příprava, naostro se začne za týden.

Generálku jsme hráli na domácím trávníku se Střešovicemi, kterým těsně unikl postup do přeboru a určitě se o něj budou pokoušet znovu i v této sezóně.

V celém utkání jsme byli jasně lepším týmem a herní pohodu z celé přípravy si tak neseme dál. Od prvních minut to však idylka nebyla. Chvilku nám trvalo, než si sedlo nové složení zejména obranné řady a hned v úvodu jsme pokazili přihrávku a Kopal měl obrovskou šanci, kterou nedal. Pak už to začal být koncert. Rychlá akce po levé straně, kdy šel míč přes střední obránce na Čecha, Bláhu a Vltavský unikl obraně a s přehledem zakončil - 1:0. Pak Trojan uvolnil osamoceného Haška a ten s trochou štěstí prostřelil brankáře - 2:0. Střešovice se ještě dostaly ke snížení. Pěkné prostrčení zakončil pohotově Zvolenský a i když Pacovský ránu ztlumil, tak míč doskákal do sítě - 2:1. Do poločasu už ale střílelo jen Tempo. Trpělivě jsme rozehráli, Šmídek krásně uvolnil Trojana, který ještě vylepšil pozici Haškovi - 3:1. Konejl pak v dalším náběhu viděl Vltavského, který unikl obraně, obešel brankáře a do prázdné branky skóroval - 4:1. Rozehraný rohový kop zakončil střelou Bláha a dorážející Trojan uzavřel skóre prvního dějství - 5:1.

Ve druhém poločase jsme po prostřídání zase chvilku hledali optimální tempo, ale pak se zase střílelo ostrými. Nejprve Perl chytrým obloučkem vytvořil pozici Bláhovi a jeho lob skončil v síti - 6:1. Pak při centru trefil střešovický hráč do ruky Schwanka a z penalty snížil Vokurka - 6:2. No a pak už se dostali ke slovu jen dva hattricky. Nejprve Perl našel Haška, který mazácky obešel brankáře a do prázdné klece umístil míč - 7:2, aby pak po ose Hašek, Bláha dokončil hattrick i Vltavský - 8:2.

Trenér Petr Vanko: "Další utkání, které jsme odehráli s velkou chutí. Samozřejmě chvilku trvalo, než si to sedlo, protože už jsme nahrazovali četné absence, ale nakonec jsme vypadali docela dobře. Takhle skvělou přípravu nepamatuji a věřím, že si tu pohodu převedeme i do mistráků. Všichni se už na začátek hrozně těšíme a určitě nás s Vyšehradem nečeká vůbec nic jednoduchého."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 8:2 (5:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:79)