FC Tempo Praha

Muži A: Na úvod bod s Vyšehradem

12.8.2018 23:22   Petr Vanko  

Tempo muselo dvakrát dotahovat. Bláha srovnal na 2:2 v poslední minutě nádhernou brankou z přímého kopu.

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad B 2:2 FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad B 2:2
 Po dlouhé době zahajovalo Tempo druhou přeborovou sezónu v řadě, protože oproti minulým letům starosti s udržením šly stranou. Na domácí půdě jsme přivítali ambiciózního nováčka z Vyšehradu.

Rezerva Šemíků potvrdila své ambice, že chce hrát v horní polovině tabulky, a k vidění tak byl velmi zajímavý zápas. Bylo to jako na houpačce. Náš tým výborně začal, ale bohužel jsme své možnosti nedali. Po centru Haška byl Vltavský nejprve zastaven hodně na hraně pravidel před poloodkrytou brankou. Pak Vltavský při střele podklouzl a šance Sedláře a Vltavského byla zmařena těsně před brankou obětavým blokem obránce. Vyšehrad se na naší polovinu dostal prakticky až v 11. minutě a hned z toho byla branka. Nejlepší hráč hostí Krivosheev si zpracoval autové vhazování, prakticky na místě obešel tři hráče, v pokutovém území čtvrtého a Heřman mu už mohl jen poděkovat za přihrávku před poloprázdnou branku - 0:1. Branka jak ze starších žáků nás však nepoložila. Nadále jsme byli aktivní, ale museli jsme se mít na pozoru před brejkovými situacemi Vyšehradu, které dvakrát včasným vyběhnutím zmařil Pacovský, a šance se tak nekonala. To na druhé straně zahřmělo. Prucek vyvezl míč, do strany uvolnil Haška, který z první odcentroval a Vltavský krásně trefil polonůžky a jeho volej nezadržitelně skončil v síti - 1:1. Nádherná branka.

Po přestávce jsme mohli hostům zasadit pořádné K.O. Nejprve Hašek krásně uvolnil Bláhu, ale ten si bohužel tváří v tvář Štikovi neporadil dobře. Pak utekl Vltavský, ale bohužel těsně před přihrávkou na své volné dva hráče před brankou podklouzl a byl z toho jen odkop od branky. Vyšehrad však v sobotu měl Krivosheeva, který jako nůž máslem opět obehrál naše dva hráče, vyrýsoval krásnou kolmici, kterou ještě jeho spoluhráč vyšperkoval před prázdnou branku a Kravtsiv měl snadnou práci - 1:2. Hru jsme pak maximálně zjednodušili, ale bohužel šance nepřicházely. Tu největší měl Schwank, ale z vyložené pozice přestřelil branku. Hřebíček do naší rakve mohli zasadit Šemíci po brejku, který vyřešili prachbídně a sami se vystaviili do ofsajdu. Vyrovnání však nakonec přece jen přišlo. Po našem nákopu Hanzlík naprosto hloupě stáhl Haška před pokutovým územím a Bláha přímý kop trefil naprosto precizně - 2:2. Pak už se hrálo jen nastavení, ve kterém gól nepadl.

Trenér Petr Vanko: "Před zápasem jsme se připravovali na to, že máme spoustu kluků na dovolené. Bohužel se přidala ještě zranění a najednou nebylo k dispozici jedenáct lidí. Nastoupili kluci z dorostu a pomohl nám Jirka Žalud z béčka a klobouk dolů před všemi, jak to odmakali. Mrzet nás může jen realizace finální fáze, protože jsme několikrát mohli jít do vedení, ale místo toho jsme jen dotahovali. Stejně jako v minulé sezóně jsme ukázali silný charakter a v posledních minutách jsme urvali aspoň ten bod. Věřím, že příští týden to bude zase o něco lepší a nedostaneme tak hloupé góly jako ten první."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad B 2:2 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:28)