FC Tempo Praha

Muži A: Rozhodla jedna hrubá chyba

28.8.2018 10:40   Petr Vanko  

Ne úplně podařený start jsme chtěli zlomit na ČAFCe, ale znovu odcházíme výsledkově s nepořízenou.

Hrálo se velmi bojovné utkání, které krásy moc nepobralo. Na vině byla snaha obou týmů neudělat chybu, stejně tak hrbolatý terén. V prvním poločase si oba týmy vytvořily dvě velké šance. Po centru z přímého kopu šlo zakončení domácích z výborné pozice vedle a únik Žárského zastavil na poslední chvíli skluzem Konejl. Na druhé straně vyslal Šmídek do úniku Haška, ten ale bohužel mířil vedle a po krásné kombinaci po ose Hašek, Vltavský, Šmídek, přihrával Hašek do gólu Bláhovi, ale výborný zákrok obránce zamezil našemu vedení. Pak se ještě dostali ke slovu Fitzel a Bláha, ale jak Drahorád, tak Pacovský si s přímým kopem poradili.

Bylo jasné, že se hraje remízový zápas a může ho rozhodnout hrubá chyba. Tu jsme udělali my. Míč směřující do autu jsme nepokryli a Deré přihrál do prázdné branky Žárskému - 1:0. Největší šanci na vyrovnání jsme měli po protiútoku, kdy Bláha našel Čecha, ale ten bohužel Vltavskému před brankou přesně nepřihrál. Další šance jsme si již nevytvořili proti obětavě bránícím domácím. V závěru se prakticky nehrálo a nutno říct, že hlavně vinou naší nedisciplinovanosti, což je nepochopitelné, když potřebujeme vyrovnat. Vše korunovala druhá žlutá karta a červená za řeči. Po závěrečném hvizdu tak zůstaly jen rozpaky a rozčarování.

Trenér Petr Vanko: "Stejně jako na jaře zápas rozhodla naše minela. Jinak to byl remízový zápas, ale bohužel jsme zatím ve třech kolech vyrobili spoustu chyb, které soupeři bez milosti trestají. Je pro mě zarážející absence pokory ve výkonech některých hráčů. Jedna věc je mít nějaké cíle a druhá něco pro ně udělat. Ve třech zápasech jsme toho zatím udělali málo a řada absencí nemůže být omluvou. Na jaře jsme se rvali jako tým, teď je na čase se k tomu vrátit. Jinak hrajeme o záchranu a nebude to vůbec snadné."

Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 1:0 (0:0) Video ze zápasu