FC Tempo Praha

Muži B: Kapitán Nechvíla proseděl zápas

24.9.2018 9:55   Ondřej Šváb  

Benfika zvítězila na Kyjích 3:1 a má už patnáct bodů.

V neděli odpoledne v 16:30 jsme jeli hrát proti týmu TJ Kyje. Náš respekt si soupeř vydobyl již loňský rok jakožto vítěz I.B třídy. Ze vzájemných duelů jsme navíc vyšli naprázdno.

Je 13:35 a jedu vyčerpán po náročném víkendu v Krušných horách. Telefon zvoní. Jirka Nechvíla. Nemám handsfree. Vzpomenu si na reklamu "Nemyslíš, zaplatíš." Hovor nepřijímám a volám Jirkovi zpět během deseti minut z čerpací stanice. Benzín opět podražil. Plný očekávání se ptám, co mi chtěl Jirka sdělit. Dejme tomu, že řekl: "Ahoj Ondro, mám střevní problémy, na zápas nebudu, napiš prosím článek." Třicet kilometrů od Pankráce již cítím, že to dneska smrdí. Už nechci řídit a platit za benzín. Jedu z Tempa s Matym Buzkem. Má pěkného nového Golfa. Po cestě neřadí. Automat nemá, přesto zvládne jet na čtyřku přes celou Prahu. Chcíplo mu to na semaforech jenom jednou, je to dobrý řidič.

Tj Kyje - FC Tempo Praha B 1:3 Tj Kyje - FC Tempo Praha B 1:3
Další problém vyplaval na po?vrch hned po příjezdu na hřiště. Matěj Štěpánek nám oznamuje, že se dnes zapomněl vys***. Stejně jako Paul Finch bohužel používá toaletu pouze doma. Nehledě na to, že jsem jel celou cestu s kluky z áčka a musel jsem být na pozoru, aby svou poraženeckou náladu nepřenesli na kluky v kabině.

Mimořádně máme muziku před zápasem. Necháme se namotivovat písničkou s názvem Swag Martin Fenin. Petr Dedek viděl poprvé v životě bluetooth speaker a řekl nám sestavu. Super! Vítek hraje! Vůbec nebyl celou cestu na zápas hořkej, že sedí. Patrik nepřišel na zápas. Petr myslel, že přijde. Patrik píše, že nebyl v nominaci. Zajímavé.

Při rozcvičce nachází Matěj na trávníku psí exkrement. Vzpomene si na svůj problém a je lehce nervózní. Matěj Čech na zápase není, rozhodčí tudíž musí požádat pořadatele o úklid. Když už jsme se všichni třikrát podívali kde to je a jak to vypadá, hvizd sudího zahajuje zápas. Jeden by řekl, že celý tento zápas bude o hovně. A vlastně byl! Především první poločas. Přežijeme první minutu. Takticky se snažím nepotkat s míčem. Po pár šancích na obou stranách a našem neuznaném gólu jdeme do šaten za stavu 0:0.

Petr přijde na způsob Jirky Hrona do kabin o něco později, abychom si k prvnímu poločasu mohli říct své. Vejde dovnitř, ztichneme. Projde šatnou na záchod. Posloucháme… Prostata je v pořádku, umyje si ruce a začneme taktickou.

Na začátku druhé půle zatlačíme na utlumeného soupeře a střílíme první branku zápasu! Po rychlém autu na Tomáše Soukala a pár ťukačkách se k míči dostává na hranici velkého vápna Lukáš Adámek a s přehledem nás posílá do vedení. Dvacet minut moc nehrajeme. Přežijeme pár šancí soupeře, nicméně jsme to opět my, kdo skóruje. Souky šikovně napadá hráče domácích. To smrdí gólem, říkám si. Dostávám se po přistrčení od Soukyho k míči a s klidnou hlavou pošlu míč po zemi na zadní tyč. Dokončuji tím "hattrick ve třech zápasech" a tlačím se na Jirku ve střelecké tabulce.

Soupeř se poté skoro položil a my si vytvořili mnoho dalších šancí. Gól utkání střílí Vítek, který si naběhl na centr až na brankovou čáru soupeře a z nulového úhlu střílí branku o břevno a tyč. Atmosféru na hřišti nejlépe vystihl hráč domácích se slovy: "Začněte něco dělat **spousta slušných slov**, jinak dostaneme bůra!!!" Skalní fanoušek Kyjí začne fandit na lajně Soukymu a vztekle řve na hráče svého týmu.

Další branku nepřidáváme. Soupeř pouze koriguje stav utkání na 1:3 po rohovém kopu a nedůrazu v našem vápně. Nerad to říkám, ale v průměru jsme byli tak o tři hlavy vyšší než Kyje. Skoro dva metry měl v naší sestavě dneska kdekdo. Měli jsme nejvyšší střed ve střední Evropě, možná i na světě. Podobně jak před lety v dorostu. Přicházíme tak o první možnou nulu v letošní sezóně. Hozy to bere sportovně, Venca se na to nechce vys***. Jedeme dál!

Zápas se dohrává v přátelském duchu. To se Petrovi nelíbí, a proto dělá taktické střídání. Dostávám pásku. Z trenéra se stává hráč a svou radost z přítomnosti na hřišti dává najevo během několika sekund. Při prvním kontaktu s míčem skluzem zajíždí do brankáře soupeře. Jako správný kapitán Petra omlouvám u soupeře se slovy, že je to mladý a nahecovaný kluk. Pavlovi tento zákrok vykouzlil úsměv na tváři. Byl jsem za něho rád, spravil si tak náladu po asi deseti klasických prvních dotecích.

Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Odvážíme si tři body z venkovního utkání a s 15 body ze 7 zápasů se posouváme na 3. místo v tabulce!

Co k tomu dodat? Hovno znamená štěstí, bylo na naší straně a my ho měli dneska víc!

Zápasy:

TJ Kyje Praha 14 - FC Tempo Praha B 1:3 (0:0)