FC Tempo Praha

Muži A: Střídají Adámek trefil tři body

30.9.2018 22:39   Petr Vanko  

Tempo v závěru zápasu proti Vršovicím přidalo obrátky a odměnou byl rozhodující gól dorostence Adámka.

Duel dvou trápících se a mladých celků viděla Lhotka v sobotu na Tempu. Vršovice a náš tým dělily tři body.

První polovina nabídla vyrovnaný souboj. My i Vršovice jsme se dostali do několika velmi slibných situací, ale branku diváci neviděli. Nám pomohla konstrukce branky a skvělý reflex Pacovského, na druhé straně minul ve výborné pozici Vltavský, pak jeho pumelice skončila těsně nad a stejně tak dvě hlavičky Kloučka.

Po přestávce se chvilku pokračovalo podle zaběhlých not z první poloviny, ale pak jsme už převzali iniciativu my. Zápas jsme chtěli rozhodnout, ale do vyložené šance se ne a ne dostat. Zajímavé věci se začaly odehrávat až v posledních deseti minutách. Nejprve odkop posledního obránce zachytil Adámek a postupoval sám na branku, ale v zakončení se ukvapil a střela šla vedle. Pak se nadechl k velkému sólu Konejl a jeho krásná rána skončila na neméně pěkném zákroku Šilhavého, a brankář Vršovic tak udržel svůj tým ve hře. Do třetice už však obrana modrobílých neodolala. Rychle jsme rozehráli autové vhazování, Šmídek pronikl do pokutového území, jeho centr našel na milimetry Adámka a ten hlavou s pomocí tyče zápas rozhodl - 1:0.

Trenér Petr Vanko: "Bylo vidět, že hrají dva týmy, kterým se nějak extra nedaří. Zápas neměl moc velkou úroveň, ale šlo o body a ty máme všechny. Ze soupeře jsme měli respekt, protože dokázal hrát prakticky s každým vyrovnaně a jsme nesmírně rádi, že jsme to v závěru urvali."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 1:0 (0:0) Video ze zápasu