FC Tempo Praha

U13: Týmový výkon přinesl vítězství

2.10.2018 12:20   Dominik Kadlec  

Aritma zlobila jen v první třetině zápasu.

Do utkání s Aritmou jsme vstoupili aktivně a první šance byly na naší straně, zůstaly neproměněny a do šancí se dostávala i Aritma. Byli jsme týmem, který více držel míč, paradoxně nebezpečnější byla Aritma. Po ztrátě míče či zaváhání někoho z kluků nám soupeř nastřelil dvě břevna. Nás poslal do vedení krásnou střelou Honza, akci předcházelo krásné přenesení hry křížem od Toma Slanyho. V první třetině se tedy odehrál na šance vyrovnaný zápas, tentokrát s lepší koncovkou na naší straně.

Od druhé třetiny jsme zvýšili naši převahu ve hře a pokud si vzpomínám, tak soupeř už se do žádných vyložených šancí nedostal. Obrana pracovala svědomitě a včas pokrývala náběhy za obranu, ale zároveň i včas předskakovala soupeře. Záložníci se poctivě vraceli dozadu a dostávali hráče pod tlak, zároveň se často úspěšně pokoušeli o okamžitý zisk míče po ztrátě. Vše podpořil Tomáš v bráně, který posbíral míče za obranu včasným výběhem, zároveň i výborně rozehrával. V útoku jsme měli možná méně šancí než v minulých utkáních, ale náš náskok navýšil Alex po skvělém centru Davida.

Ve třetí třetině byl obraz hry podobný, my jsme se snažili více hrát a soupeř se do velkých šancí nedostával. Vítěznou tečku vstřelil Adam, který dobře dobíhal Alexovu střelu. Přestože jsem některé kluky jmenoval, nerad bych někoho vyzdvihoval, neboť jsme od kluků viděli po delší době týmový výkon ve smyslu, kdy se kluci jak v obraně, tak v útoku chovali tak, aby jejich dobré individuální výkony byly prospěšné pro tým.

V utkání jsme zúročili naši herní převahu a dotáhli výsledek utkání do vítězství. Toto se nám nedařilo v minulých utkáních. Se soupeři jsme vždy hráli minimálně vyrovnaně, avšak výsledek jsme nezvládali překlonit na svou stranu. Pozitivem je, že jsme se v utkání obešli bez kluků, kteří podávali stabilně dobré výkony a na jejich místa naskočili kluci, kteří zatím v této sezóně na ligovou šanci čekali a vlastně měli nohy či hlavy ve všech vstřelených brankách. Pro všechny kluky je to tedy znamení, že je jedno, jestli jdou tam nebo tam, jsme tým a každý musí pracovat naplno, abychom byli úspěšní na obou frontách a aby mezi nám rostli lepší hráči než jsou ostatní.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:0 (2:0)