FC Tempo Praha

Muži A: Šancí hodně, gól jen jeden

11.10.2018 11:43   Petr Vanko  

Zejména v prvním poločase Tempo hrálo na hřišti Dukly JM velmi dobře, bohužel opět selhalo v koncovce a prohrálo 1:3.

Na hřišti v Kunraticích jsme nastoupili proti Dukle Jižní Město. Oba týmy poznamenávají absence hráčů, ale domácí se přece jen nachází v trochu větší pohodě než my.

Na hřišti to tak ale nevypadalo. Náš tým si vytvořil velké množství šancí, ale bohužel mizerná koncovka a vysoká produktivita domácích znamenala stav 1:1 po 45 minutách hry. Nejprve Klouček našel za obranou Haška, který si položil obránce, pak brankáře a do prázdné branky skóroval - 0:1. Za pár chvil Perl našel Haška znovu, samostatný nájezd ale nezakončil dobře. Stejně jako osamocený Klouček před brankou, či Čech v řešení na hranici brankového území. Jako vždy pak přišel trest. Nejprve jeden útok domácích, penalta, Pacovský Vrzala vychytal. Pro nás poučení žádné, další útok, stejné chyby v zajištění a Kotlík trefil těžký volej mezi nohy Pacovského - 1:1. Před přestávkou jsme si vybrali další porce smůly, když Konejl trefil z pár kroků tyč a následně míč trefil Kloučka před prázdnou branku tak nešťastně, že padl k obránci a bylo po šanci. K dovršení všeho ještě chtěli oba střední obránci o poločase střídat kvůli zranění, Kalaš nakonec se sebezapřením dohrál, Kadlec nikoliv.

Po pauze už to byl jiný obrázek hry. Zatáhli jsme se, začali jsme míče nakopávat a Dukla získala převahu, protože jsme hráli něco, co nám není vlastní. Zápas blbec pokračoval naší rozehrávkou přesně na nohy Dukláků a tuto chybu opět potrestal Kotlík po přihrávce před prázdnou branku - 2:1. Pak přišla naprosto zbytečná penalta a Kotlík završil hattrick - 3:1. Do hry nás mohl dostat Valta, ale v další naší tutovce neuspěl po krásné akci Sedláře a stejně si vedl o několik minut před tím i Klouček, který trefil obránce před brankou. Na výsledku se tak nic neměnilo.

Trenér Petr Vanko: "Nemít ani bod z takového zápase je možná i trochu smůla. Bohužel nám to tam nepadá a nezbývá než věřit, že když vytrváme, tak to protrhneme. Postupně pak opadne sebedůvěra a víc řešíme výsledek, než hru, kterou chceme předvádět. Je potřeba se víc vrátit ke správné cestě a výsledky se určitě dostaví. Upínáním se na skóre a časomíru ještě nikdo nic nevyhrál."

Zápasy:

FK Dukla JM - FC Tempo Praha 3:1 (1:1) Video ze zápasu