FC Tempo Praha

Muži A: Důležité tři body

13.11.2018 15:07   Petr Havlíček  

Tempo si vítězství nad rezervou Motorletu, vzhledem k držení míče a počtu šancí, určitě zasloužilo

V dalším důležitém zápase jsme doma, už na umělé trávě, přivítali béčko Motorletu. Vstup do utkání se nám nepovedl, když se hned ve 2. minutě prosadil Maršálek po rohovém kopu, které jsou velkou zbraní hostů. Od té doby se hodně hrálo kolem půlicí čáry, nám se nedařilo kombinačně dostat blíže bráně, ale snahy o protiútoky Motorletu jsme dokázali zabrzdit. Nejblíže ke gólu měl nejprve v 25. minutě Soukalův oblouček po prodloužení Haška a potom Bláhova střela zpoza vápna ve 42. minutě.

Druhý poločas už byl na šance bohatší, a to hlavně z naší strany. Těsně po přestávce se na Bláhův centr skvěle vyšvihl Konejl, ale šibenici hlavou těsně minul. V 51. minutě už ale vyrovnání přišlo, když Geissler navedl míč na střed a pravou nohou přesně trefil spodní roh brány. Potom jsme v rozmezí 60. až 75. minuty měli snad čtyři nebo pět možností dát vedoucí gól, ale neujal se Soukalův volej, Bláhův přímý kop, Geisslerova hlavička po rohovém kopu, ani dvě střely Vltavského uvnitř vápna. Zasloužený gól tak dal až střídající Adámek, který svým druhým kontaktem s míčem s přehledem zakončil dobrou kombinaci Šmídka s Bláhou na středu hřiště před pokutovým územím. Závěr pak byl zbytečně dramatický, když druhou žlutou dostal nejprve Kadlec, následný přímý kop zpoza vápna Karbulka netrefil, a vyloučen byl ještě hostující Sloup.

Petr Havlíček: "Znovu bychom chtěli kluky pochválit za to, jak se snažili plnit věci, které trénujeme - tedy okamžité přepnutí po ztrátě míče a celkově větší běhavost a přímočarost. Vstup do zápasu jsme si zbytečně zkomplikovali obdrženým gólem ze standardky, které béčko Motorletu umí opravdu skvěle. Ve zbytku poločasu to možná bylo trošku znát, sice jsme drželi míč, ale často to skončilo nákopem a našich šancí moc nebylo. Naopak vzadu nás jedna dvě chybičky mohly dostat ještě pod větší tlak.

Druhý poločas už byl daleko lepší, hlavně do nějaké 70. minuty byla hra velmi kvalitní a vytvořili jsme si dost šancí na to, abychom zápas rozhodli. Potom už vzhledem k náročnému stylu, kterým se chceme prezentovat, lehce došly síly, ale vytrvalostí a odhodláním to kluci dovedli k vítěznému gólu. Celkově tedy pochvala, ale stále musíme pracovat na efektivitě a na tom, aby naše hra byla nebezpečnější po delší časový úsek."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha B 2:1 (0:1) Video ze zápasu