FC Tempo Praha

U13: Proti Sokolovu a Vestci

25.2.2019 15:06   Dominik Kadlec  

Vedoucí tým B skupiny žákovské ligy byl skvělou prověrkou.

Sokolov
V podobě Sokolova nás čekala velmi kvalitní prověrka. Soupeř vede skupinu B žákovské ligy, aniž by na podzim ztratil jeden jediný bod. Bohužel, ale to už k tomu patří, jsme se k utkání nemohli z důvodů nemocí, zranění a lyžáku sejít v plném složení. Zároveň byla otázka, jak kluci nastoupí do zápasu po zápasové pauze způsobené prázdninami.

Od začátku utkání kluci působili ospale, jako by ještě měli prázdniny. Soupeř byl lepší a my jsme ho ohrozili jen několika brejky, které ale nebyly daleko od gólu. Soupeř vytěžil z herní převahy dvě branky, a to po zaváhání při bránění rohových kopů. O přestávce jsme si řekli, že nehrajeme dobře (chybí nám pohyb, spolupráce a odvaha s míčem), ale náskok soupeře není takový, se kterým by se nedalo nic dělat. Kluci se k tomu postavili správně a zařadili vyšší stupeň rychlostní. Najednou se nabízeli, místo komentářů "ty vo..e, co s tim mám dělat", a soupeře 20 minut nepustili za polovinu hřiště. Výsledek otočili na 3:2. Škoda jen, že soupeř před pauzou ze dvou protiútoků skóroval a vedl 4:3.

Ve třetí třetině jakoby klukům došly síly, přihrávky nám létaly o metr vedle než bylo potřeba, a tak jsme se připravovali o míč a museli bránit. Nakonec soupeř zvítězil 8:4. Škoda, že jsme neudrželi výkon ze druhé třetiny i v té třetí. Je pravda, že být to mistrovské utkání, tak by byl vývoj zřejmě úplně jiný. Asi v 50. minutě za stavu 3:2 pro nás unikl Alex přes dva hráče, obhodil si brankáře a už mu chybělo pouze zakončit do prázdné branky, kdy ho brankář soupeře mimo vápno hrubě, byť zřejmě nechtěně, podrazil. Vzhledem k tomu, že šlo o přátelské utkání, tak jsme hráče pouze upozornili, že to byl zákrok na červenou kartu a v utkání jsme ho nechali. Je lepší se poměřit se soupeřem o stejném počtu hráčů než hrát proti oslabenému soupeři.

Vestec
Vestec je účastníkem středočeského přeboru. Čekali jsme, že budeme mít v utkání převahu, ale nakonec byla ještě větší, než jsme si mysleli. Již před koncem druhé třetiny jsme šli do počtu o jednoho hráče méně, i tak kluci dál svého soupeře přehrávali. Pozitivní je, že se v utkání objevily věci, které kluci příliš často nedělají, například Kubův gól rabonou. Teď jen tu odvahu přenést do zápasů s těžšími soupeři.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Baník Sokolov 4:8 (:)
FC Tempo Praha - TJ Viktoria Vestec 20:3 (:)