FC Tempo Praha

U14: Porážka v samém závěru

12.6.2019 20:05   Milan Bárta  

Přes ztrátu na Motorletu zaslouží kluci za celou sezónu jen velkou pochvalu.

V neděli jsme měli před sebou závěrečné mistrovské utkání sezóny na hřišti Motorletu. Chtěli jsme sezónu zakončit vítězstvím a udržet neporazitelnost v soutěži.

Hned od úvodního hvizdu nás domácí důrazně napadali už na naší polovině, což nám dělalo problém v rozehrávce. Už ve 2. minutě po malé domů Kuba při odkopu promáchl a útočníkovi domácích nedělalo problém otevřít skóre. Motorlet nadále dobře napadal a byl velmi nepříjemným soupeřem. Postupně jsme se s napadáním soupeře vyrovnávali a začali se tlačit dopředu, nicméně šanci na vyrovnání jsme si nevytvořili a naše snažení převážně končilo před vápnem soupeře. Další nepříjemnost přišla ve 22. minutě, kdy po souboji v našem vápně rozhodčí odpískal penaltu a Motorlet zvýšil na 2:0. Po zbytek poločasu se kluci snažili tlačit dopředu, ale vyloženou gólovou šanci, kromě přímého kopu, kterou domácí brankář bravurně kryl, jsme si nevytvořili.

Do druhé půle jsme nastoupili s odhodlání výsledek otočit, jenže jsme to byli opět my, kdo v úvodu inkasoval. Po rohu soupeře jsme místo vyvezení míč ztratili a do otevřené obrany inkasovali potřetí. Tento okamžik ale kluky nezlomil. Zvýšili pohyb a nabídku, která nám v prvním poločase chyběla, a odměnou jim za to byly dva slepené góly v rozmezí čtyř minut. Do konce zápasu zbývalo ještě 25 minut a kluci byli v této fázi utkání lepším týmem a Motorlet výrazně přehrávali. Soupeř se po zbytek zápasu zmohl pouze na urputné bránění, občasné výpady a taktické zdržování hry. Bohužel nám se, i přes velkou převahu a několik slibných šancí, z nichž ty na konci zápasu po gólu volaly, vstřelit vytoužený vyrovnávací gól nepovedlo a utrpěli jsme první porážku v soutěži.

Na klucích bylo vidět po zápase velké zklamání, ale i přes první soutěžní porážku zaslouží za výkon ve druhém poločase stejně jako za celou sezónu velkou pochvalu. Ne vždy se klukům a Lucce v celé sezóně herně dařilo, ale je si třeba uvědomit, že hrají dlouhodobou soutěž a udržet si stejnou výkonnost v každém zápase po celou dobu sezóny je v tomto věku (stejně jako v dospělém) strašně těžké. Proto mají od nás za celou sezónu velkou pochvalu.

Zápasy:

FK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 3:2 (2:0)