FC Tempo Praha

U13: Remíza s Karlovými Vary

23.9.2019 10:44   Petr Havlíček  

Ve druhém utkání Tempáci přehráli Uhříněves 6:2.

V dalším mistráku jsme doma přivítali poměrně urostlý tým Karlových Varů. Soupeř se snažil hrát kombinačně, měl velmi dobře zvládnuté brejky a kombinace na útočné polovině a výborného útočníka. Zápas jsme ale měli rozhodnout už v první třetině, kdy jsme byli snad pětkrát sami před brankářem, ale vedli pouze 2:1.

Slabší výkon jsme si vybrali ve druhé třetině, kdy jsme si šancí tolik nevytvořili, hodně hrál soupeř a třikrát skóroval. Tady bylo hodně momentů, kdy nám chyběla agresivita, pozornost (nabrání hráče) i správné postavení v bránění. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že zápas ještě otočíme, sice nás přibrzdil obdržený gól na začátku, ale potom jsme dokázali srovnat na 5:5. V posledních deseti minutách jsme pak měli dvě jasné šance na rozhodnutí a další zajímavé střely, ale skóre už se nezměnilo.

Kluci podali poměrně dobrý výkon, tentokrát se povedl začátek zápasu, a jak jsem již psal, po první třetině jsme měli vést 5:1. Bohužel po celý zápas zůstaly neproměněné i ty nejvyloženější šance, kdy netrefíme balón sami před bránou nebo z jasných pozic pod mírným tlakem mineme bránu. Fotbal se ale rozhoduje ve vápnech, i Karlovy Vary měly další šance, takže remíza je z mého pohledu spravedlivá.

Zlepšení bylo u kluků vidět v přihrávkách, kdy už balón o poznání víc lítal. Na koncovku v tréninku ještě tolik nezbyl čas, tudíž se teď zaměříme víc i na ni - je to o tom zachovat chladnou hlavu a podívat se anebo naopak někdy zavřít oči a míč prostě prásknout. V obraně jsme pozičně i v nabírání protihráčů udělali zbytečné chyby, věci, kterým se věnujeme, jsme nedělali dostatečně důsledně a musíme se na ně ještě víc zaměřit. Možná to souvisí i s tím, že běžecky tentokrát bylo hodně pasáží, kdy byl náš pohyb těžkopádný a unavený.

Jelikož nás stále není mnoho, de facto ve stejném složení jsme odehráli zápas proti Uhříněvsi. Soupeř nás prověřil o poznání víc než předchozí týmy v pražské soutěži, ale i v únavě si s tím kluci dokázali poradit a zápas s přehledem zvládli.

Chtěl bych pochválit kluky, že přestože už v druhém utkání nenastoupili, zůstali s týmem a podporovali. To samé platí i pro rodiče a fandění během obou zápasů. Děkujeme!

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 5:5 (2:2)
FC Tempo Praha C - SK Čechie Uhříněves 6:2 (3:1)