FC Tempo Praha

U12: Se Sokolovem a Modřany

8.10.2019 18:19   Antonín Plachý   Eduard Binko  

Sokolov na Lhotce uspěl díky důrazu v osobních soubojích.

Sokolov
Utkali jsme s týmem, který zatím v soutěži neprohrál a dnes prohrát mohl. Od začátku utkání jsme ukazovali kvality a soupeře většinou tlačili. Ten podnikal nebezpečné brejky a to v čem byl lepší, byl důraz v osobních soubojích. Přestože jsme drželi prvních 45 minut míč více, první dva góly vstřelil soupeř. Nutno dodat, že jsme mu k tomu výrazně pomohli, nebyly to žádné soupeřem vypracované akce. Po gólu na 1:2 kluci zase získali šmrnc a přišlo zase několik minut velkého tlaku, kde jsme se ovšem neprosadili střelecky. Pak zase dal soupeř z rychlého útoku na 3:1 a 4:1, což kluky zase srazilo do kolen a hra se vyrovnala. Čtvrtý gól nebyl z brejku, ale po tečované střele zapadl do sítě. V ten moment už bylo držení míče nastejno, ale zase se nám povedlo dát gól na 2:4 a kluci zase naskočili, hra byla vyrovnaná a v poslední třetině jsme dokonce dokázali přitvrdit v soubojích, rozjetý soupeř si ale i přes nádherné akce v závěru nenechal vzít vítězství a kluci cítili, že tenhle zápas se dal vyhrát.

Škoda že od prvního momentu nehráli tak aktivně a zdravě agresivně jako poslední třetinu. V takovém nastavení mysli by nejspíš ty první tři góly do naší sítě nepadly. Je dobře, že kluky mrzí porážka, nemělo by jim být jedno, že prohrají s někým, na koho evidentně mají, ale pro nás trenéry je důležitější ten rozdíl v důrazu v soubojích v první třetině a poslední třetině. Evidentně to kluci umí a my se musíme naučit je k tomu přimět od začátku utkání.

Modřany
Výsledkově a celkově asi i herně byla odpovídající remíza 2:2 po bojovné přetlačované v chladném a deštivém počasí. Párkrát nám chyběla lepší varianta v zakončení. Celé utkání by se dalo rozdělit do dvou polovin. Do doby, než jsme inkasovali na 1:2, byli kluci jakoby bez motivace, nedostatečné nasazení, málo pohybu, neexistující nabízení se bez míče. Kupodivu ve chvíli nejprudšího deště po gólu soupeře se utkání konečně zlomilo v náš prospěch. Klukům v tu chvíli patrně konečně došlo, že by se měli vážně snažit, protože se ten zápas nedohraje sám a zatlačili jsme Modřany k jejich brance, kde jsme zůstali prakticky až do konce zápasu. Zčásti také proto, že jsme díky Matymu hráli nechtěně jen na jednoho obránce, někdo holt ještě má problémy s poziční hrou, ale Petr s přehledem podržel-:). Bohužel jsme nedokázali dát více než vyrovnávací branku.

Na konci kluci odcházeli s pozitivním pocitem vzhledem k vývoji v tabulce, ale snažili jsme se jim vysvětlit, že i Modřany byly relativně lehce k poražení, kdyby hráli v plném nasazení týmově od začátku. V celém utkání bylo patrné, že individuální kvalita je na naší straně, ale to už samo o sobě nestačí.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Baník Sokolov 3:5 (2:4)
FC Tempo Praha D - SK Modřany 2:2 (0:0)