FC Tempo Praha

Muži A: Těsná porážka na Spojích

17.11.2019 23:18   Dominik Rodinger  

Tempo bude na jaře dohánět náskok vedoucího dua.

Poslední podzimní kolo bylo pro Áčko docela podstatné a to díky již šestibodovému respektive bodovému odskočení Spojů a Ďáblic. Kádr Spojů tvoří většina hráčů, kteří ještě před dvěma lety hráli za divizní Vykáň nebo například bývalý reprezentační stoper, nyní asistent trenéra Bohemians, Erich Brabec.

V nepříliš fotbalovém areálu se hrál poměrně kvalitní fotbal. Oba týmy chtěly hrát fotbal a hlavně vyhrát. Do vedení šlo Tempo v 7. minutě, kdy podklouznutí domácího brankáře využil Klouček. Za dalších pět minut se do vápna dostal opět Klouček, který obešel ve vápně hráče a řídil se ze strany na branku. Tam ho evidentně zadržel za dres domácí obránce, ale rozhodčí i přes to, že si dal píštalku do úst, tak se neodvážil penaltu písknout. Poté se hra přesunula do středu hřiště, kdy se domácí snažili co nejdříve vyrovnat, ale dobře pracující obrana nepustila domácí do šance. Naopak ve 20. minutě, po krásné průnikové přihrávce Geisslera, se Cejnar řítil sám na bránu, ale trefil břevno. Domácí se oklepali a hlavně díky Brabcovi, který rozdával pasy do křídel se dostávali do hry nejnebezpečnější hráči domácích Kočí a Šedivý. První šanci domácích měl právě Šedivý, který ve skrumáži trefil dobře postaveného Pacovského a z dalšího rohu trefili tyč. Tempo hrozilo hlavně z rychlých protiútoků, kterých bylo poměrně dost, ale chyběla kvalita ve finálním řešení či zakončení. Hlavně přečíslení čtyři na dva se dalo a mělo vyřešit lépe. Poločas tedy skončil 0:1.

Druhý poločas začali aktivněji domácí, ale brankové příležitosti si nevytvářeli. Tempo bránilo na vlastní polovině a snažilo se čekat na rychlý brejk. Plány se ale měnily v 53. minutě, kdy se z 35 metrů opřel do míče stoper Reiter a po odrazu od tyče do Pacovského se míč došoural do branky. Jednalo se o velmi šťastnou trefu, která změnila ráz utkání. Hra se opět přesunula do středu hřiště, ani jeden tým neměl nějaké velké šance. Oběma chyběla přesnost ve finální fázi. Spoje čekaly zkušeně na roh či standardní situaci. Zápas rozhodl již devátý roh domácích, kdy odražený míč na přední tyči uklidil Šplíchal. Domácím docházely síly a začali tak jen bránit. Vyrovnávací brankou zaváněla hlavička Kadlece, křídelní akce Novotného, který dával fantastický míč do malého vápna, ale my nedokázali míč dostat do branky, či samostatný únik Eichlera, který pálil ze strany vedle. V posledních vteřinách se ještě kopala penalta po zákroku Pacovského na Šedivého, ale exekutor netrefil branku, a tak zápas skončil 2:1 pro Spoje.

Dominik Rodinger: "Myslím, že nevyhrál lepší tým, ale šťastnější. My začali dobře, šli do brzkého vedení a náš zápasový plán nám tento výsledek ještě víc umožnil chodit do dobrých brejků. Bohužel příležitosti na brejky jsme měli, ale na gól strašně nadřeme nebo nejsme schopni vyřešit i takové situace jako přečíslení čtyři na dva. Chybí nám střelec, který by dal za podzim 10 - 12 gólů. Náš nejlepší střelec je Kluge, který má pouhých 5 branek. Odešli nám během podzimu nadstandardní a rozdíloví hráči do ofenzivy. Bláha, který opět přerušil kariéru a střelec Eremiáš, který měl osobní problémy. Věřím, že kdyby byli oba, tak máme třeba o 6 až 9 bodů víc. Podívejte se na Spoje, ty mají tři střelce, kteří dali za podzim více jak deset branek. V obraně nemáme problémy, dostáváme málo branek, ale prostě dopředu jsme neplodní a i když si šance vytvoříme, tak potřebujeme tři čtyři šance na vstřelení branky. Na tréninku nám to tam padá a v zápasech to nejsme zatím schopni prodat. Bodový rozdíl je -9 a -4, takže přes zimu se musíme hlavně na toto zaměřit, možná se pokusit přivést nějakého rozdílového hráče a pokusit se zabojovat o postup. Pevně věřím i v návrat Marka Vltavského, který je už 3/4 roku po operaci kolene."

Zápasy:

TJ Spoje Praha - FC Tempo Praha 2:1 (0:1)