FC Tempo Praha

U9: Na Jako Cupu šesté místo

15.6.2022 17:00   Dominik Kadlec  

Tempáci uspěli v konkurenci osmadvaceti týmů.

Potom, co se jedna skupina kluků předvedla na Poháru mládeže, vyrazila další skupina kluků ve složení Vojta, Teo, Matvej, Máťa Panenka, Honza Beneš, Honza Červenka, Honza Řezáč, Luky a Kuba Vrňák na dvoudenní turnaj Jako cup v Hradci Králové. Turnaje hraného 5+1 se účastnilo 28 týmu rozdělených na sobotu do 4 sedmičlenných skupin s tím, že do zlaté nedělní skupiny postoupí vítězové skupin a 3 nejlepší týmy na druhých místech. Kluci ve skupině ztratili body až v posledním šestém utkání s Pardubicemi. I když soupeř byl k poražení. Nakonec tedy byli druzí ve skupině a postoupili do nedělní skupiny o 1. místo. 

U9: Tempáci šesti na Jako Cupu v Hradci Králové U9: Tempáci šesti na Jako Cupu v Hradci Králové
 V sobotu bohužel kluky po turnaji opustil Kuba, kterému nebylo dobře, a tak se neděle účastnilo 8 kluků. Všichni tedy měli pořádné herní vytížení, jelikož dlouhodobě razíme myšlenku, že kluci chodí na fotbal hrát a naučí se nejvíce na hřišti, nikoliv stáním na střídačce, tak i nedělních 6 utkání zvládli velmi dobře a nebylo znát, že soupeři měli na střídání více kluků. Výsledkově se bohužel tolik nedařilo, nejdříve kluci prohráli s Jeseníkem a pak se jejich výkony každým utkáním zlepšovaly. Poté prohráli těsně o gól se Spartou Brno, 0:4 s Táborskem - výsledek na to nevypadá, ale soupeř nebyl lepší, góly dal střelbou z půlky hřiště, za půlkou hřiště a nakopnutých míčů. Po klucích jsme naopak chtěli individuální akce a výhodné přihrávky. Snaha kluků hrát se zúročila v dalším utkání s Hodonínem, které kluci v klidu vyhráli, a nakonec v posledních dvou utkáních po vyrovnaných bitvách podlehli o gól klubům SFC Opava a FK Pardubice. Důležité pro nás je, že se kluci během turnaje zlepšovali zejména v tom, že přebírali více zodpovědnosti za výsledek a své individuální výkony, a nakonec se dokázali prosazovat individuálním řešením přes více hráčů či dobrými přihrávkami, které nebyli jen zbavováním se míče.

Skončili jsme tak na 6. místě z 28 účastníků, kdy za námi zůstaly týmy jako FC Slovan Liberec, FK Viktoria Plzeň, Sigma Olomouc, FC Zlín, FC Dynamo ČB, FC Hradec Králové, 1. FC Slovácko, FK Třinec a další.

Kromě fotbalového turnaje jsme si užili sobotní večer v místním kempu, kde jsme se po turnaji vykoupali, vyřádili se na místní pláži a opekli buřty. Poděkovat chceme rodičům, kteří kluky na turnaji podporovali, starali se o dopravu, zajištění pitného režimu, ovoce. Během celého turnaje fandili slušně, kluky vedli také k odvážným řešením a aktivitě a neprojevovali se jako "blázni", což bohužel stále není samozřejmostí u všech týmů.