FC Tempo Praha

Muži B: Nechva čeká na sochu

24.6.2022 12:18   Jiří Nechvíla  

Benfika v posledním kole pořádala rozlučku legendárního kopyta Jirky Nechvíly.

Muži B: FC Tempo Praha B - Sokol Řepy 2:1 Muži B: FC Tempo Praha B - Sokol Řepy 2:1
 Vše začalo již v pátek, dva dny před zápasem. Na tento den jsme měli naplánovanou dokopnou. Jistota prvního místa a jeden a půl den na postalkoholickou regeneraci byl pro trenéry silný argument pro udělení povolení. V 17:00 nám začal fotbálek. Vzhledem k tomu, že se v neděli jednalo o můj poslední zápas na Tempu, tak jsem dostal právo volby celého týmu. Upozadil jsem kamarády a vybral si nejsilnější možný tým. Dostali jsme dvakrát naloženo a mohli jsme jít do šatny. Cestou mě napadla skvělá věc a to, že půjdeme do sprchy všichni najednou a všichni najednou odejdeme. Nadšení sdílel i celý tým, a tak se nás sprchách mačkalo najednou bylo třináct a byla to sranda. Po koupání se rozdala postupová trička a přesunuli jsme se do hospody. Gulášek, pivečko, panáčky, společné foto. Následně mi kluci popřáli vše nej do života, předali dárečky, ukápla slza, proběhla skandovačka, obnažování a nastal hlavní hřeb večera. Osobní pohovory s Petrem Dedkem.

Muži B: FC Tempo Praha B - Sokol Řepy 2:1 Muži B: FC Tempo Praha B - Sokol Řepy 2:1
 
Najednou bylo po prdeli. Já tam teda šel s klidnou hlavou, jelikož šlo jen o to, doladit podobu mé sochy, která bude stát před vstupní bránou, ale u ostatních už to taková brnkačka nebyla. Někomu ukončil Petr kariéru, někdo si chtěl šáhnout i na život a někdo z toho samozřejmě profitoval. Pak dokopná nabrala opět správný směr, panáky, hulákání, panáky, panáky, řvaní atd... Sobota byla těžká. Opravdu velmi těká a k tomu opravdu velké horko.

V neděli, v den zápasu padaly teplotní rekordy. Jak jsem psal víše, jednalo se o můj poslední zápas na Tempu po 30 letech, a tak jsem v průběhu týdne obvolal rodinu a kamarády, aby mi přišli dát podporu. Nakonec dorazil jen Pinďa a kameraman, co byl placený Tempem. Vyhráli jsme, skoro jsem dal gól a v sestavě se objevili kluci, s nimiž jsem většinu života na Tempu hrával. Tak díky všem a za rok u odhalení sochy a vstupu do Klubu legend! 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - Sokol Řepy 2:1 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:3)