FC Tempo Praha

U17: První podzimní porážka

12.9.2023 22:42   Petr Havlíček  

Kvalitní zápas s kvalitním soupeřem a nakonec příliš krutá prohra 1:4.

K souboji dosud stoprocentních týmů jsme vyrazili do Hradce Králové. Na fantasticky připravené trávě jsme v prvním poločase byli asi horším týmem, když se nám nedařilo soupeře dobře presovat v rozehrávce, z čehož plynuly velké mezery i ve středu pole, které dokázali šikovní hráči domácích využívat. Hradec neměl tolik vyložených příležitostí, ale dvě situace dokázal proměnit, zatímco my třeba samostatný nájezd nebo několik dalších nadějných přečíslení nebo rovnovážných situací nikoliv.

Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a většinu času už se hrálo na naší útočné polovině. Chtěli jsme jít do většího rizika, což stopeři zvládali až na pár výjimek velmi dobře. Přestože jsme měli několik dobrých zisků míče a převahu, domácí se dobře zatáhli a těžko se nám do nich dostávalo. Až dvacet minut před koncem se ujala střela Schejbala a my se dostali na dostřel. Potom jsme si vytvořili i další šance, gól Plachého nebyl nejspíš správně uznán pro ofsajd, ale vyrovnat se klukům nepovedlo. Hru jsme hodně otevřeli, takže Hradec zvýšil po brejku tři minuty před koncem na 3:1, poté jsme měli zase šanci na snížení, ale domácím nakonec vyšel ještě jeden protiútok.

Myslím, že to bylo kvalitní utkání, jsme rádi, že si kluci po minulých zápasech mohli takové zahrát. V prvním poločase jsme nebyli dostatečně trpěliví a neudrželi míč, takže jsme na velkém hřišti ve vedru spíš jen běhali bez míče. Potom jsme se dostali příliš do defenzivy a nedokázali dobře soupeře vytlačovat. Za druhou půli si kluci zaslouží pochvalu, tam jsme byli aktivní, bojovali až do konce a nebylo daleko od toho utkání vyrovnat, nebo dokonce otočit.

Zápasy:

FC Hradec Králové B - FC Tempo Praha 4:1 (2:0)