FC Tempo Praha

U15: Šokující prohra s Admirou

11.10.2023 12:25   Petr Suchan  

Tempáci rychle prohrávali o tři branky a převahu nedokázali gólově vůbec využít. 

Zápas se nám nepovedl. Začali jsme dobře a soupeře jsme zatlačili. Bohužel jsme dostali gól z rohu, kdy Lukas podběhne letící míč, který zapadne do sítě. Vybrali jsme si hrůzostrašnou pětiminutovku. Dál jsme měli převahu a soupeř důrazně napadal. Díky větší agresivitě se Admira dostala v průběhu těchto pěti minut do dvou brejkových situací, které proměnila. Nemyslím si, že soupeřovy úniky byly neřešitelné, ale naše obrana v čele s gólmanem nevybrala správné řešení těchto situací. Určitě z toho neměly být další dva góly. Soupeř vystřelil dvakrát na bránu a měl jeden roh. Něco prostě musí gólman chytit a obrana zblokovat. Prohrávat v 19. minutě 0:3 byl velký šok.

Bylo dost času a chtěli jsme s výsledkem něco udělat. Další zlomový okamžik nastal, když jsme neproměnili pokutový kop. Ten bravurně chytil hostující gólman, který měl další tři gólové zákroky a k tomu vyraženou dorážku Kadeře z bezprostřední blízkosti na břevno. Když skončila Zemanova dalekonosná střela opět jen na břevně, začal jsem tušit zápas blbec.

Do druhé půle jsme udělali nějaké střídání pro oživení ofenzivy a změnili rozestavení. Kluci z Kobylis však měli nahráno, a tak zalezli do hlubokého bloku a soustředili se jen na urputnou obranu. Hrát se jim moc nechtělo. Nic nevymýšleli a jen narušovali naši kombinaci odkopy co nejdál od vlastní branky. Moc čistého času se nehrálo. Hodně faulů, přerušení a taktického natahování času. K tomu velmi těžký terén, který rychlé přesné kombinaci nenahrával, a tak měli hosté všechny trumfy v rukou pro zvládnutí zápasu. V druhém dějství jsme sice soupeře mačkali na 30 metrech, ale fakticky jsme šanci neměl. Soupeř měl ještě jeden rychlý kontr, ze kterého stvrdil vítězství 0:4 a my si vypili hořký šálek až do dna.

Závěrem: Myslím, že jsme hráli zápas, který se jen tak nevidí. Soupeř dá ze čtyř střel na bránu čtyři góly a my nastřelíme dvě břevna, nedáme penaltu. Bohužel to musím říct. Zápas rozhodl výkon gólmanů, kdy hostující brankář chytil i nemožné a Lukas se nedotkl míče. Dále malá agresivita v osobních soubojích a ani běžecky jsme na tom nebyli úplně dobře. Své udělal i strašný terén. Dnes jsme si zápas prohráli naprosto sami. Soupeř určitě nebyl lepší a výsledek je krutá facka a snad ponaučení pro příště.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha 0:4 (0:3)