FC Tempo Praha

U15/U14: Zbytečně prohraný zápas

14.11.2023 11:20   Jaroslav Hodánek  

Ďáblicím umetli Tempáci cestu k výhře vlastními hrubkami.

Do utkání v Ďáblicích jsme nastoupili s hráči ročníku 2010, které doplnil jen o rok starší Chlaďas. Snažili jsme se držet míč a prosadit se kombinačně, ale na rozměrově malém hřišti to bylo složité. Tím spíše, že ne všem se chtělo podstupovat souboje o míč a i nabídek, ať už náběhem nebo odskočením si pro přihrávku, mohlo (a mělo!) být zejména během prvních dvacet minut mnohem více…

Soupeř šel do vedení, když z dálky trefil přímo šibenici - stane se. Co mě mrzí více, jsou strašidelné chyby, kterými jsme následně soupeři doslova z ničeho darovali další dva góly. Už bychom měli být schopni situace na hřišti správně navnímávat a nepodceňovat detaily - soustředit se na správné odehrání míče, snažit se zajistit a podpořit spoluhráče (zejména v situaci, která pro něj není komfortní), vzít na sebe odpovědnost tím, že když už se rozhodnu situaci na hřišti řešit, tak ne, že si to o vteřinu později rozmyslím a začnu spoléhat na spoluhráče, čehož ihned využije soupeř… – prostě si na hřišti navzájem pomáhat. Ve spoustě zápasů jsme ukázali, že to umíme, ale bohužel v tomto zápase tam ty chyby byly, a tak po odvrácení míče z rohového kopu přímo k soupeři do ideální pozice pro střelu a v další situaci po nedohodě gólmana s obráncem po dvaceti minutách prohráváme 0:3.

Zbytek zápasu se pak v podstatě hraje na jednu bránu, ale přes zhuštěný prostor jsme se prosazovali velmi obtížně a naše střely nadšeně bojující soupeř stíhal zablokovávat. I tak jsme si šancí vytvořili dost, ale v koncovce nám chyběl klid, takže jsme buď přestřelili branku nebo trefili brankáře. Gól bychom asi nedali, ani kdyby se hrálo do rána, povedlo se to až pár minut před koncem.

Obětavě hrajícímu soupeři gratulujeme k vítězství, my jsme si bohužel zápas prohráli sami. Snad se z toho poučíme do dalších zápasů.

Zápasy:

SK Ďáblice - FC Tempo Praha C 4:1 (3:0)