FC Tempo Praha

U17: S Ústím a Duklou

23.2.2024 15:07   Jáchym Trajhan   Rostislav Kohoutek  

Další dva velmi kvalitní soupeři v přípravě Tempákům ukázali pozitiva i rezervy.

Ústí nad Labem

V neděli jsme přivítali ligového soupeře z Ústí nad Labem. Začátek zápasu patřil aktivním hostům, kteří byli všude dříve, a tak si postupně vytvářeli šance. My jsme se 20 minut rozkoukávali a než jsme si zvykli na ligové tempo, tak jsme prohrávali 0:1. Po zmíněných dvaceti minutách se hra vyrovnala a možná jsme měli lehčí územní převahu, leč bez vyložených šancí. Naopak Ústí hrozilo dál a Komárek v bráně pár slušných zákroků nasbíral. V posledních deseti minutách jsme měli dvě tři tutovky, ale bohužel nevyužity, a tak poločas skončil asi zaslouženě 0:1.

Do druhé půle jsme nastoupili aktivněji a odměnou nám bylo srovnání z přímého kopu Fraňkem. Dále jsme byli o něco lepším týmem a po hezké individuální akci Hrona, která by skončila penaltou, ale rozhodčí nechal duchapřítomně výhodu, jsme šli do vedení Kroužkem, který celou práci dokončil pěkným obloučkem. Hosté se s tím ale nesmířili a zanedlouho srovnali na 2:2 po našem trestuhodném nedůrazu ve vápně. Když už zápas směřoval asi ke spravedlivé remíze, tak se nám v poslední minutě naskytla možnost penalty, kterou opět Kroužek nepohrdl.

Jsme rádi za výhru, ale opět jsme trošku zklamáni, že začneme hrát až po dvaceti minutách, kdy zjistíme, že jsme možná i lepší než ligový soupeř. Na druhou stranu jsme otočili utkání a překlopili ho na naší stranu v závěrečných minutách, což je vždy odraz morálních vlastností.

Dukla

Zatím jednoznačně nejlepší soupeř v přípravě. Možná od Sparty v listopadu 2023. Šestý tým extraligy nám jasně ukázal, kde máme rezervy. Rychlost s míčem i bez, reakce, rychlost rozhodování, rychlé a agresivní dostupování. Obecně intenzita hry a nasazení. Výsledek zasloužený. Kluci ale dokázali relativně kvalitně kombinovat a hra byla v držení míče a kombinaci víc než dobrá. Což náš těší. V tom vidíme pozitivum. Bohužel nehrajeme takových zápasů více. Trvá nám pak nějakou dobu během zápasu si zvyknout na tempo, nasazení, rychlost a důraz.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 3:2 (0:1)
FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 4:6 (0:3)