FC Tempo Praha

U19: Vítězný vstup do jara

12.3.2024 15:56   Petr Mathauser  

Tempáci si poradili s osmnáctkou Žižkova výhrou 3:0.

První jarní kolo nás čekal soupeř ze Žižkova. Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně, což se nám ale úplně nepovedlo. Úvod byl z naší strany hodně nervózní až do nějaké 15. minuty, kdy jsme se srovnali a začali jsme být výrazně nebezpečnější do ofenzivy. Z toho také vyplynula první branka. Štancel si dobře pokryl hráče, postrčil míč na Ketsyka a ten se nemýlil. Pak jsme Viktorce umožnili vyrovnat, obrovskou šanci ale hosté spálili. Soupeř už si pak do poločasu nic nevytvořil a nám se podařilo přidat další branku v závěru poločasu. Cissé na středu vyšel lépe z přetlačované o míč, prostrčil na Štancela, který svůj únik zakončil přesně a bylo to 2:0.

Do druhé poloviny jsme ale vstoupili bohužel stejně jako do té první. Trochu jsme zaspali a Žižkov nás úvodní desetiminutovku přehrával. Dokázali jsme ale tuto pasáž překonat a pak jsme pomalu znovu začali určovat ráz hry. Nedařilo se nám ale výrazněji ohrožovat branku soupeře a když už se to povedlo, zklamal nás první dotek nebo zakončení ve finální fázi. Přesto jsme se ještě jednou mohli radovat. Střídající Moučka potřeboval přesně 26 sekund na to, aby skóroval. Kotíkův aut se od dalšího náhradníka Schnappela odrazil k Moučkovi a ten si na dva doteky ve vápně počínal fantasticky.

Z úvodního vítězství máme radost, navázali jsme na povedený závěr přípravy. Velká pochvala ještě patří celému týmu za příkladný přístup po celou dobu utkání.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov B 3:0 (2:0)