FC Tempo Praha

U19: Rozhodlo Štancelovo sólo

20.3.2024 21:32   Petr Mathauser  

Tempáci vyhráli 1:0 těžký zápas ve Vysokém Mýtě.

V dalším kole jsme zavítali do Vysokého Mýta. Poprvé nás čekala na jaře tráva, na to jsme se mohli připravit v domácích podmínkách, za což patří obrovský dík Vencovi, že nám umožnil pár tréninků na trávě.

Opět se nám nevydařil vstup do zápasu tak, jak bychom chtěli. Hned ve 3. minutě se soupeř dostal do vyložené šance a o několik minut musel Yakob vykopávat míč z brankové čáry. Přestože herní převaha byla na naší straně, soupeř hrozil nebezpečně z rychlých protiútoků. Právě z jednoho takového jsme se ale prosadili my. Cissé odhlavičkoval míč do souboje ke Krejčímu, který ještě na naši polovině prostrčil na Štancela a ten vzal celou akci na sebe a šedesátimetrové sólo zakončil přesně. Po zbytek poločasu jsme měli ještě několik menších akcí, ale nic z toho. V závěru půle nás soupeř zatlačil hluboko na naší polovinu a bylo z toho několik nebezpečných situací, které jsme dokázali defenzivně vyřešit.

Do druhé půle už jsme vstoupili podle představ. Drželi jsme míč, určovali tempo hry a trpělivě čekali na šance. Škoda, že jsme v druhé části nevyužili ani jednu z našich několika téměř stoprocentních situací, mohli jsme rozhodnout už výrazně dřív. Závěr jsme ale zvládli výborně, soupeř nás v našem vápnu zamkl opravdu jen na pár momentů a nedostal se k žádné výraznější šanci, a my tak mohli oslavit druhou jarní výhru.

Kromě vítězství nás těší opět skvělé nasazení týmu a hlavně to, že jsme si vytvořili solidní počet gólových příležitostí. Věřím, že dříve nebo později je začneme i proměňovat.

Zápasy:

SK Vysoké Mýto - FC Tempo Praha 0:1 (0:1)