FC Tempo Praha

U19: Domácí prohra s Hradcem

10.4.2024 11:09   Petr Mathauser  

Za výkon ve druhé polovině si ale Tempáci minimálně bod určitě zasloužili.

V sobotu nás čekal jeden z konkurentů v souboji o přední příčky. Hradec jsme na podzim u nich porazili a na to jsme chtěli navázat i v domácím prostředí.

Do úvodních minut zápasu jsme konečně vstoupili aktivně a dobře, bohužel nám to vydrželo jen necelých patnáct minut. Pak jsme začali mít problémy s nákopy soupeře na silové útočníky. Špatně jsme na to reagovali, byli jsme všude pozdě, a tak tempo diktoval Hradec. Bránili jsme ale zodpovědně, dařilo se nám soupeře nepouštět do žádných větších šancích, sami jsme si toho ale moc nevypracovali. Z tlaku soupeře padla v první půli jediná branka, když poslední z našich obránců podklouzl, nedokázal tak zabránit průnikové přihrávce do vápna a osamostatněný útočník dostal Hradec do vedení.

Druhou půli jsme chtěli odstartovat stejně jako tu první a to se i podařilo. Z týmu byla cítit obrovská vůle vývoj zvrátit. Každý makal, bojoval a rval se za sebe, tým i za celé Tempo. Soupeře jsme tím absolutně zaskočili a od 46. minuty jsme Hradec tlačili. Vytvořili jsme si několik výborných akcí, bohužel ani ty vyložené jsme opět nezvládli proměnit. Postupem času jsme šli víc a víc do rizika, přesto se Hradec do šancí nedostával. Z jednoho ojedinělého protiútoku ale přeci jen udeřil a dostal se do dvoubrankového vedení. Měli jsme ještě dvacet minut na snížení a všichni se o to pokusili všemi možnými silami. Bohužel už jsme se na víc nezmohli.

Fotbal nám dnes ukázal svou krutou stránku. Za výkon ve druhé polovině jsme si minimálně bod určitě zasloužili. Dovolím si říct, že Hradec po poločasové přestávce měl minimum šancí, naopak my mohli několikrát skórovat. Přesto jsme prohráli. Před kluky ale smekám klobouk, zápas odjezdili naplno, nechali na hřišti vše a ukázali, proč právem patří na ty nejvyšší příčky soutěže, jen jim dnes nebylo přáno.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 0:2 (0:1)