FC Tempo Praha

Ml.žáci A: Šest branek ve sněhu

27.2.2013 16:51   Petr Kamitz  

Tempo v rámci Zimní ligy Hájů porazilo Zbraslav 6:1.

Předposlední utkání zimní ligy jsme sehráli s týmem Zbraslavi, která vévodí po podzimu 1.třídě a má našlápnuto příští sezonu do přeboru. I výsledky v zimní lize nechávaly napovědět, že půjde o velmi zajímavý duel. Na úvod musím říci, že se utkání hrálo za nefotbalových podmínek, za neustálého sněžení a ačkoli se pořadatelé snažili sebevíc, tak se podařilo hrát na přibližně jedné čtvrtině hřiště. Na takovém prostoru se hrálo 7+1! Ačkoli jsme nabízeli soupeři sehrání např. jen 5+1 nebo 6+1, tak toto neakceptoval.

V úvodu se do nás Zbraslav opřela a chtěla ukázat, že bude ona pánem na hřišti. Kluci se měli co ohánět a především Tomáš Rožníček v brance svými zákroky udivoval všechny přítomné! Nachlazení a ještě nedávná teplota nedovolila Dominiku Holubovi start v tomto utkání a Tomáš ukázal, že pro něho činnosti v brance nejsou vůbec cizí! Po úvodním tlaku jsme se osmělili a rychlými třemi brankami se dostali do jasného vedení. Pak už na hřišti dominovalo hlavně naše mužstvo. Do přestávky se nám podařilo ještě dvakrát skórovat a poločas 5:0 byl pro nás velmi příjemný.

Druhá půle byla vyrovnanější, ale soupeř se dostal maximálně k našim obráncům. Naše útočné snažení bylo stále aktivní, ale díky dobrým zákrokům brankáře soupeře se jich již tolik za jeho záda nedostalo. Čestný úspěch zaznamenal za zbraslavské mužstvo Kaštil, po efektní otočce kolem obránce a střele po zemi.

Utkání mělo na malém hřišti velký spád. Jakékoliv zmocnění se míče (ať naše, či soupeře) znamenalo ohrožení branek. V našem týmu si po dlouhé době zahrál Vojta Krupička a přesvědčil nás o tom, že do týmu patří a mohl by se stát oporou v jarních soutěžních bojích. Pochvalu všem zúčastněným hráčům, vyzdvihnout musím hlavně Tomáše Rožníčka, za odhodlanost a musím říct i jistotu v brance!

Zápasy:

SK Zbraslav - FC Tempo Praha 1:6 (0:5)