FC Tempo Praha

Ml.žáci A: Zbytečný zápas s Vyšehradem

13.3.2013 13:57   Petr Kamitz  

Trenér Petr Kamitz také zhodnotil celou zimní přípravu.

Poslední utkání zimní ligy s Vyšehradem měl být boj s o rok mladšími hráči ligového týmu. Další aspekt měl být takový, že v případě bodového zisku (jakéhokoliv) bychom si pojistili druhou příčku v turnaji za Benešovem. Hned na začátku utkání jsme v čase výkopu marně hledali soupeře. Ten čekal v šatně, protože neměl dostatek vlastních hráčů. Po čtvrthodině vyšlo šest hráčů oblečených v dresech Junior Praha. Utkání začalo se zpoždění a v úvodních pěti minutách soupeři ještě pomohli i dva naši hráči. Po pěti minutách přiběhli dva hráči (věku předpřípravky, možná mladší přípravky) a soupeř byl konečně komplet.

Další popis utkání nemá cenu nějak komentovat, jelikož se hrálo jen na půli "Vyšehradu" a naši hráči si se soupeřem dělali co chtěli. Jediné, co bylo hráčům neustále opakováno a kladeno na srdce, aby hráli naplno. Bylo vidět hodně kliček, narážeček, pěkných střel a hezkých gólů.

Takové utkání nemělo pro nás jinak moc velký přínos, protože jsme si za příjemného počasí nemohli zkusit věci, které chceme před začátkem soutěže vyzkoušet. Kaňkou na tomto zápase jsou jen dvě neomluvené absence hráčů!

Zimní příprava našeho týmu proběhla v pořádku a dle našich představ. Účastnili jsme se dvou zimních lig – tradičně na Hájích a nově zimní Grandsport ligy v Újezdě P4. Do obou lig zasáhli téměř všichni hráči. Důležitá byla herní praxe, což se snad povedlo. Na Hájích se nám vedlo poměrně dobře, kdy o prvenství jsme přišli smolnou prohrou s Horními Měcholupy a neudržením vedení nad ligovým Benešovem, ten i také celou zimní ligu vyhrál, když ztratil body jen s námi za remízu 4:4.

V Újezdě jsme se utkali s velmi kvalitními týmy (převážně ligovými nebo s ligovými parametry). Konečná 7. příčka není zklamáním, jelikož jsme nedělali rozdíly v tom, proti komu hrajeme, a všichni hráči si tak mohli srovnat svou výkonnost s ligovými týmy (převážně mladšími). Některým tempo a technika bohužel nedovolila podat lepší výkon, jiní příjemně překvapili. Byla to dobrá zkušenost, kterou, doufáme, zúročíme v jarních mistrovských zápasech.

Celkem se nám vyhýbala vážnější zranění. Polívka se zotavil po operaci kotníku velmi rychle a naskočil v únoru do tréninku a bude připraven na úvodní mistrovské zápasy. Nyní jen laboruje se svalovým zraněním Soukal, který se snad brzy uzdraví (což si všichni přejeme). Nováčkem v týmu je obránce Krupička.



Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 0:16 (0:8)