FC Tempo Praha

Ml.přípravka B1: Vítězství na Meteoru

17.9.2013 20:34   Tomáš Slany   Dominik Kadlec  

Utkání podrobně hodnotí trenéři Slany a Kadlec.

1. parta: Bregar, Brůžek, Demmer, Fraher, Prostředník, Snížek, Valeš.

Meteor byl zdatný soupeř, přesto se nám ho podařilo přehrát. Náš přístup ke hře byl ze začátku trochu ospalý. Chyběla nám dravost a chuť být u míče první, nemluvě o chuti odebrat míč soupeři. Výjimkou byl Jirka Brůžek, který bojoval od první minuty a zastavil nesčetně protiútoků. I přes vlažný začátek se nám podařilo zvítězit v první čtvrtině. Druhou čtvrtinu jsme začali již v lepším tempu. Vojta v bráně již neměl tolik práce, přesto předvedl několik skvělých zákroků a udržel čisté konto. Podařilo se nám opět zvítězit.

Třetí čtvrtina pro nás začala bez Vojty Valeše, který musel z utkání odstoupit kvůli zdravotním problémům. Na kluky již malinko trochu dolehla únava a možná i vědomí, že dosud vyhrávali. Soupeře jsme pustili více do hry a nedařilo se nám proměnit vypracované šance. Typickým příkladem byla akce z 35. minuty, kdy balón kutálející se již do prázdné soupeřovy brány nešťastně zastavil na čáře rukou Víťa. Přesto jsme čtvrtinu ukončili remízou. Poslední část utkání jsme soupeře přehrávali, Liam zaznamenal hattrick. Soupeřovy rychlé protiútoky eliminoval výbornými zákroky Jirka Brůžek, který přiváděl soupeře doslova k šílenství. Čtvrtinu jsme díky tomu suverénně vyhráli.

Osobní hodnocení:
Dan Bregar – Dan předvedl svůj standardní výkon, který byl očekávaný. Při hře mu chyběl důraz, přesto dokázal několikrát vybojovat balón a zneškodnit protiútok.

Jirka Brůžek – Jirka potvrdil své kvality a rval se o balón vždy, když byl na hřišti. Poctivě se vracel a dařilo se mu i pronikat přes protihráče. V poslední čtvrtině Jirka exceloval v bráně.

Nicholas Demmer – Nick odehrál dobrý zápas. Líbilo se mi, že chvílemi se zodpovědně vracel, ale chyběl mu důraz odebrat ve finální fázi soupeři balón. Na soupeřovu obranu vyvíjel velký tlak a dostal se do mnoha šancí.

Liam Fraher – Liam předvedl dobrý výkon, dokázal číst rozehrávky soupeřova brankáře a za to mu byl odměnou hatrick. Chvílemi jsem u Liama postrádal chuť hrát, předem vzdával souboje o míče, které by jistě vyhrál. Když hrál zezadu, tak se moc nevracel a když měl hrát vpředu, tak se naopak pohyboval vzadu.

Pepa Prostředník – Pepa strávil polovinu utkání v bráně, kdy se mu podařilo zneškodnit několik střel soupeře. Slabinou byly rozehrávky, které šly skoro vždy středem hřiště, naštěstí se toho soupeři nepodařilo využít. Při hře v poli Pepa bojoval hlavně směrem dopředu. Příliš se mu ale nechtělo vracet zpět.

Víťa Snížek – Víťa předvedl očekávaný výkon. Vypracoval si mnoho šancí, ale neměl štěstí je proměnit. Víťa má stále rezervy v obranné hře, kdy předem vzdává snahu odebrat soupeři míč. I přesse mu podařilo tým několikrát podržet.

Vojta Valeš – V první polovině utkáním nám velmi pomohl, a to i přesto, že se jeho výkon ani zdaleka nepřiblížil jeho standardu. Děkujeme Vojtovi, že to přijel zkusit, pomohl nám.

2. parta: Úvodní hodnocení Tomáše jako by bylo o obou partách, musím se s ním ztotožnit.

Kluci na mě během první čtvrtiny působili zakřiknutě a zabržděně. Hra v poli byla vyrovnaná, ale vytvářeli jsme si málo střeleckých příležitostí. Většina našich pokusů byla individuální, kdy většinou jeden hráč hrál a zbytek mu jen fandil. I když se v těchto individuálních pokusech klukům dařilo přejít jednoho i dva hráče, často končili na tom dalším. Výjimkou byly průniky Nikolky z branky, který asi třikrát vyrazil do útoku a projel celé hřiště až do zakončení. Druhá čtvrtina už byla o něco vydařenější, zejména Nikolkův nástup do pole dokázal kluky nabudit a strhnout k většímu pohybu, už jsme si také vytvářeli více šancí. Přesto jsme hodně akcí řešili opět jen individuálně snad až na Jirku, který už automaticky dokáže balon vytáhnout dopředu a přihrát před branku lépe postavenému soupeři. Pořád jsme zapomínali při soupeřově rozehrávce jeho kluky za sebou, a často jsem tak musel kluky upozorňovat, že tam někdo je. Specialista v tomhle byl Páťa.

Nejlepší výkon jsme předvedli ve třetí čtvrtině. Hýřili jsme aktivitou, bojovností a rychlostí, dobře jsme obcházeli soupeře a oproti předchozím čtvrtinám bylo k vidění pár přihrávek od Míši, Tomáše i Nikolky, místo toho, aby narazili do dalšího obránce. V této čtvrtině jsme soupeře v podstatě nepustili za půlku a vytvořili jsme si několik šancí, ovšem často jsme míjeli branku. Soupeř zaznamenal snad jen jeden nebo dva pokusy, které dobře zlikvidoval Marťas v brance. Poslední čtvrtina už byla trochu unavená, soupeře jsme přesto i v ní přehrávali, i když opět jsme zase často nebránili a speciálně Nikolka si nechával jako zadní útočník soupeře daleko za sebou, ale i tak už během této čtvrtiny bylo vidět, že si alespoň uvědomuje, že by tam v zadu měl být on, což je u něj velký pokrok. (Hra zadních útočníků zatím spočívá hlavně v tom, že při rozehrávce soupeře odkudkoliv obsazují soupeře blíže ke své brance a v tom, že při útoku nenabíhají všichni dopředu, ale nabízejí se lehce vzadu).

Pokud to shrnu celkově, velice mě potěšily výkony i rozehrávky brankářů, líbilo se mi jak Páťa a Nikolka často zabránili šanci včasným vyběhnutím z branky, odebráním míče a ještě vyvezením klidně až do zakončení. Líbilo se mi, že jsem postupem času v utkání od všech kluků viděl přihrávku v momentě, kdy se protáhli podél lajny a dříve to řešili střelou z nulového úhlu, tak teď občas právě přihráli před branku. Teď to chce ještě tu přihrávku zpřesnit a zlepšit náběh kluků. Nasazení hlavně ve třetí části bylo učebnicové a soupeř si s ním také hned nevěděl rady. Nejvíce mě ale potěšilo, když kluci dokázali na hřišti sami rozpoznat, jestli zrovna někdo chybí vepředu či vzadu a bez ohledu na to, jestli byli přední nebo zadní, dokázali obsadit správná místa. Už méně jsem byl spokojen s náběhem kluků, při rozehrávkách autů často všichni nabíhali do jednoho chumlu u rozehrávajícího. A ještě jedna věc, se kterou se teď perem i při tréninku, kluci udělají super kličku doleva, ale pak míč obíhají, aby mohli hrát pravou nohou, což dává příležitost soupeři jim sebrat míč. Mnohem lepší bude, když se naučí vystřelit nebo přihrát i levačkou. Do zápasu se s námi zase zapojil Luky a nováček Marťas, na kterých bylo znát, že s kluky nejsou úplně sehraní, jejich výkony tak byly trochu zaskočené a určitě co kluky znám, tak až se otrkají, budou na hřišti daleko výraznější. Snad bych jen Marťasovi vytkl, že se často zbavuje balonu místo toho, aby se s ním pokusil něco vymyslet, i když tak hrozí, že dostaneme branku.

Pro statistiky, my jsme zvítězili 6:4 a celkově jsme zvítězili 15:8. My jsme napočítali 15:6.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 8:15