FC Tempo Praha

Ml.přípravka B: Napínavý zápas se Slavií

18.10.2013 22:48  

Tempo zvítězilo po vyrovnaném boji o pět branek.

Na zápas se Slavií jsme se rozhodli kluky rozdělit do vyrovnaných týmů, aby byly vyrovnané i typově co se jednotlivých kluků týče. Tj. vzali jsme dva sobě nejblíže podobné kluky a každého z nich jsme dali do jiného týmu. Když to zjednoduším na jednu, dvě hlavní vlastnosti kluků, tak asi takto: Jirka a Péťa asi nejlepší "obránci", získají hodně míčů, obehrají soupeře, akorát už tolik branek nedávají, Nicholas a Liam schopní obejít soupeře a střílet branky, Vojta a Tomáš Slany schopní útočit, bránit, přihrávat, takoví všeumělové, Víťa, Nikolka, Míša hodně individuální se sklonem hlavně útočit, Dan, Tomáš, Luky, Pepča takoví štírci schopní se protáhnout. Za Slavii proti nám nastoupili na jednom hřišti kluci z 06 a na druhém kluci o rok mladší.

Parta č.1: Jirka Kaplan, Nicholas Demmer, Tomáš Slany, Vít Snížek, Dan Bregar, Tomáš Satoranský. Naše parta chytla na první čtvrtinu kluky ze svého ročníku. Začali jsme velmi opatrně a u míče jsme skoro vždy byli až  jako druzí. Díky tomu nás soupeř docela přehrával, naše hra byla pomalá a na soupeře neúčinná. Hlavu jsme trochu zvedli až po první brance, kterou se podařilo vstřelit Tomáši Slanymu po průniku přes soupeřovi hráče. I přes naši snahu nás ale soupeř stále přehrával hlavně svým důrazem, který nám chyběl.

Ve druhé čtvrtině klukům jejich hra na soupeře stačila a pomalu začala získávat na obrátkách. Gólově se chytili i ostatní. Soupeře jsme přehrávali a mladším klukům jsme hodně zamotávali hlavu, čtvrtinu jsme ukončili vítězně.

Třetí čtvrtina se opět odehrávala na hřišti s našimi vrstevníky, individuálně jsme je již dokázali překonávat. Bohužel jsme se sráželi vlastními chybami v naší rozehrávce, po kterých padly laciné góly. Také na nás platila kombinační hra soupeře přes brankáře. Tato čtvrtina již byla vyrovnaná.

Zápas jsme ukončili tím, že jsme v poslední čtvrtině soupeře soupeře velmi výrazně přehráli, klukům se zalíbila útočná hra, kterou jim soupeř dovolil a i přes spoustu spálených šancí jsme to potvrdili i množstvím vstřelených gólů.

Během zápasu se mi líbilo, že kluci už docela chápou rozestavení na hřišti. Kluci se už dokázali i sami nahrazovat navzájem na svých pozicích. Co ale u kluků chvílemi chybělo, byla větší snaha vzít soupeři míč. Byly vidět situace, kdy s protihráčem drželi krok, ale neudělali už ten poslední krok navíc, aby mu míč vzali. Pochválit je ještě musím za to, že už zvedají hlavu a dokážou nahrát svému spoluhráči a naše hra začíná získávat myšlenku. Samozřejmě ale stále klademe důraz na individuální hru a práci s míčem, která u nás stále převládá a jsme v ní soupeřům více než vyrovnaným soupeřem.

Kluky dnes nebudu hodnotit jednotlivě, všichni předvedli své lepší výkony, i když jsem viděl u většiny rezervu důrazu. Musím ale přiznat, že mě malinko v mých očekáváních zklamal Tomáš Satoranský, který byl po většinu zápasu duchem mimo a s palcem v puse. Hra ho nebavila. Asi to bylo tím, že hra na něj byla velmi rychlá.

Dovolím si vyslovit malé přání, aby se i rodiče na přeboru nebáli nahlas fandit a povzbuzovat kluky. Určitě jim to jen pomůže a požene je to dopředu,vybudí je to více než samotné rady trenéra, ať bojují a nevzdávají se... :) A o to více bychom je měli povzbudit v momentě, kdy se jim něco nepovede. Kluky určitě potěší a myslím, že by i měli vidět to, že jim všichni fandíme a máme z toho, co umí, radost. Vždyť pro to přece všichni děláme.

Parta č.2: Vojta Valeš, Liam Fraher, Lukáš Váňa, Nikolka Moroz, Pepča Prostředník, Miša Schnappel, Péťa Slavíček. Další mistrovský zápas jsme hráli proti celku SK Slavia Praha. Proti výkonům, které kluci předvedli nemám víceméně žádné výhrady. Je pravda, že sem tam se někdo zapomněl vrátit nebo do souboje nedal všechno, ale jinak jsem se hrou kluků velmi spokojen. Kluci podali bojovný výkon a i když se zrovna nedařilo a prohrávali jsme, tak se nevzdali a dokázali zápas vyrovnat. Byly vidět i moc pěkné akce, kdy si kluci skvěle nahráli a soupeře úplně vyšachovali ze hry. Takže bych chtěl kluky pochválit za předvedenou hru a doufám, že v těchto výkonech budou pokračovat i dál. Přehráli jsme soupeře na obou hřištích a střelecky to potvrzoval Liam, který sice neběhal, ale uměl si vybrat správné místo kam naběhnout (v jeho případě spíš dojít :-) ). Byli bychom neradi, kdyby z toho měl hlavu v oblacích :-), protože přihrávky od kluků jsou stejně důležité ne-li důležitější, a že třeba Vojta předkládal Liamovi míče na zlatém podnose. Stejně tak je hrozně důležité, když dokážou kluci míče získat, a tak si pochvalu opravdu zaslouží všichni a nejde někoho vyloženě vyzdvihnout.

Zápasy:

SK Slavia Praha - FC Tempo Praha 24:29