FC Tempo Praha

U17: Porážka se ctí

8.4.2014 19:29   Dominik Kadlec  

Tempo nestačilo na silné Střešovice.

Pořádně ostrý start jarní sezóny čekal naše kluky ve Střešovicích, které patří v naší kategorii k top týmům v Praze, což potvrzovaly i během našeho utkání. Naši kluci to velmi rychle pochopili a proti sobotnímu zápasu "béčka" zlepšili výkon o 100%, dobře bránili a méně tahali míče, i tak ale podlehli soupeři 1:5.

Soupeř disponoval technicky i fyzicky dobře vybavenými hráči, na které naše sestava převážně z ročníku 98 nestačila. Škoda jen, že jsme inkasovali po situacích, na které jsem kluky upozorňoval. První gól jsme obdrželi po dlouhém míči za obranu asi v 15. minutě, který stopeři včas neodcouvali. Druhá branka padla po pěkné akci soupeře a při třetí minul David v brance míč na vápně a soupeř mohl pohodlně skórovat. My jsme měli zhruba tři nadějné příležitosti, leč bez využití. Poločas tedy skončil 3:0.

Ve druhém poločase jsme se častěji osmělovali dopředu a odměnou nám byla branka Štěpánka po centru Nguyena. Za zmínku stojí ještě Štěpánkovo sólo, kdy prošel snad přes šest hráčů skoro přes tři čtvrtiny hřiště a pak zamířil levačkou těsně vedle tyče. Soupeři se podařilo skórovat ještě dvakrát, kdy se nejprve prosadil po centru ze strany a podruhé obral o míč Denise na našem vápně.

Musíme si přiznat, že jsme byli horším týmem, ale myslím, že jsme utkání odehráli se ctí. Velmi dobrý zápas odehráli Baroch se Štěpánkem, kteří příkladně splnili, co jsme od nich očekávali a táhli tým svými výkony. Doufám, že nám takto pomohou i v dalších utkáních.

Zápasy:

SK Střešovice 1911 - FC Tempo Praha 5:1 (3:0)