FC Tempo Praha

U17: Musíme bodovat jinde

23.4.2014 12:57   Dominik Kadlec  

Tempo v oslabené sestavě prohrálo na Braníku o tři branky.

Po prvních třech bodech jsme si dělali zálusk na další bodový příliv ze zápasu s Braníkem. Tento plán se začal rozpadat již v týdnu, neboť zápas měl termín uprostřed Velikonoc a několik hráčů raději vyrazilo hodovat mimo Prahu, a tak jsme hráli s brankářem Veselým na hrotu a v záloze se Štěpánem s dřevěnou nohou. Je to škoda, protože Braník tentokrát nastoupil v sestavě, která byla ochuzena o fyzicky vyspělé hráče, a tak jsme si to s nimi mohli rozdat vyloženě fotbalově, což jsme udělali, ale Braník byl bohužel o tři branky lepší.

Do zápasu jsme vstoupili dobře a byli jsme to my, kdo si vypracoval první velkou šanci, když Čech upláchl obraně, ve vápně si ještě vyměnil míč s Nguyenem, který mu vrátil téměř před prázdnou bránu, ale Matěj v ní bohužel ještě našel brankáře. Braník držel dobře balon a nám postupně ubývaly síly, s tím získával Braník převahu v poli, ale příliš šancí si nevytvářel. My jsme s ubývajícími silami ztráceli kolektivní pojetí, čímž jsme přišli o nebezpečné situace na útočné polovině a naopak odkrývali okénka na vlastní polovině. Braník jednoho takového využil a šel do vedení 1:0.

Do druhé půle jsme šli s cílem začít více kombinovat i ve složitějších situacích od vlastní branky a vírou, že to přinese i šance. Bohužel jedna taková kombinace nám nevyšla, a tak jsme prohrávali velmi rychle 2:0. Postupně se hrál velmi otevřený fotbal a zejména Braník řešil své útočné situace dobře a mohl nějakou branku přidat, ale tam nám pomohl David v brance. Definitivní tečka přišla v poslední minutě, kdy uprchl útočník Štěpánovi, který hrál se zraněním a nemohl se pořádně rozběhnout.

Naše plány alespoň na bod zůstaly nenaplněny a budeme muset bodovat jinde. Snad se tentokrát sejdeme v lepším počtu, i když zranění Morise, Štěpána a k nim o víkendu přibyvších Matěje Štěpánka a Vítka Klajbla tomu moc nenapovídají, když k tomu ještě připočteme Čechýna, který vyráží poznávat krásy Pyrenejského poloostrova. No zase už se nám snad uzdraví Ondra a k tomu svou kvalitu vytáhnou i ostatní kluci, kteří už budou snad dost vyrekreovaní.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 3:0 (1:0)