FC Tempo Praha

U19: Dělba bodů s Braníkem

28.9.2014 9:35   Lukáš Kafka  

Na konečných 2:2 srovnával před koncem stoper Štěpánek.

K dalšímu domácímu zápasu jsme nastoupili opět proti vedoucímu týmu soutěže, tentokrát jím byl ABC Braník. Vzhledem k tomu, že Braník ještě letos ani jednou bodově nezaváhal, tak byl jasným favoritem utkání. Když k tomu ještě připočtu několik ztrát v našem kádru z důvodu nemoci, tak nic nenasvědčovalo tomu, že bychom ABC mohli dnes potrápit.

Z důvodů výše zmíněných jsme se dnes chtěli více soustředit na obranu. Vycházeli jsme tedy z dobrého obranného bloku, se kterým měl soupeř po celý zápas velký problém. Jenže jak už je naším špatným zvykem, tak jsme opět vytvořili obrovskou hrubku, to když Hyršl dával malou domů, kterou doslova namazal útočníkovi soupeře, pro nějž už nebylo složité skórovat. A tak jsme opět od začátku prohrávali. Obraz hry se po brance nezměnil. Jen jsme se s přibývajícím časem začali dopředu více osmělovat. Nejvíce nás ale brzdila nepřesná rozehrávka, která byla částečně způsobena podmáčeným terénem. V 31. minutě jsme již byli přesnější, a proto jsme se mohli radovat z vyrovnání. To když na hranici vápna Hyršl prostrčil na nikým nehlídaného Švába a ten se nemýlil - 1:1. Do konce poločasu se již skóre nezměnilo, přesto nás těsně před poločasem postihla velká nepříjemnost. Zranil se stoper Myška, kterého vystřídal narychlo povolaný hráč mladšího dorostu Buzek.

Doufal jsem, že si kluci o pauze uvědomili, že se se soupeřem dá hrát a že utkání otočíme v náš prospěch. Jenže jsme v 53.minutě po dobře rozehraném přímém kopu inkasovali. Naštěstí kluci po obdržené brance nesložili zbraně a zápas se od tohoto okamžiku zcela vyrovnal. Hra se více otevřela, z čehož pramenily šance na obou stranách. Po jedné naší šanci jsme se už radovali z vyrovnání, když brankáři soupeře propadl míč mezi nohama, ale k naší smůle ho napodruhé asi zastavil ještě před brankovou čárou. V další naší příležitosti se ocitl Šváb, ale bohužel nepropálil branického Karpíška. Soupeř si poté vytvořil z brejku dvě brankové příležitosti, ale v obou případech skvěle zakročil dnes výborný stoper Štěpánek. Ten měl na druhé straně z rohu možnost k vyrovnání, ale opět se skóre neměnilo. V 80. minutě jsme se z rohu již dočkali, když právě Štěpánek hlavou vyrovnal. Ani jeden z týmů se nechtěl smířit s bodem, a tak byl k vidění na obou stranách ještě náznak šancí. Skóre se však již neměnilo, a tak utkání skončilo spravedlivou remízou.

Věřím, že bude tato remíza pro nás odrazovým můstkem k lepším výsledkům a že jsme si trochu zvedli sebevědomí. To se v každém případě pozná hned v dalším kole, kdy zavítáme na hřiště Vršovic.

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 2:2 (1:1)