FC Tempo Praha

U15: Nedaří se poučit se z chyb

30.9.2014 11:19   Jaroslav Teplan   Ondrej Jusko  

Tempo prohrálo s Viktorií Žižkov 1:2.

V sobotu 27.9. jsme na domácí půdě přivítali Viktorku Žižkov, která potvrdila vysokou fotbalovou kvalitu.

Soupeř od prvních minut kontroloval hru. Jednotliví hráči Žižkova se dokázali prosadit v činnostech 1vs1, přesné přihrávky na krátkou vzdálenost střídali s kvalitními adresnými přihrávkami na delší vzdálenost při otáčení hry, čímž zvyšovali dynamiku hry, se kterou máme pořád nemalé problémy. Svou technickou a taktickou vyspělost prezentovali rovněž při práci s míčem a vyhodnocováním daných herních situaci. Rychlou mezihru v naši defenzívní zóně doplňovali střelami ze střední vzdálenosti. Když jsme se nakonec dostali k míči i my, lehkovážně jsme se ho zbavili. Takto vypadal celý první poločas. Naše malá aktivita směrem k brance soupeře a chtíče hrát to velmi soupeři usnadňovala a celý první poločas nás stál mnoho fyzických sil. Soupeři se nakonec podařilo vstřelit jednu branku ze střední vzdálenosti.

Ve druhém poločase došlo z naší strany k mírnému zlepšení, alespoň z hlediska aktivity chtít hrát. Soupeř po celé utkání dominoval a to ve všech směrech. Dokázali jsme ho ohrozit pouze po rychlých protiútocích, které se nám však nepodařilo efektivně využít.

V posledních zápasech naše výkonnost stagnuje, neustále opakujeme tytéž chyby a nedaří se nám z nich poučit. Máme velké nedostatky v technických dovednostech, jenž limitují rozkvět individuálního potažmo týmového výkonu. 
I takové zkušenosti potřebujeme, prostřednictvím kterých si můžeme uvědomit, kolik práce máme ještě před sebou a proč zatím nemůžeme byt úspěšní. Věříme, že neúspěch nebude pro kluky demotivující, ale spíše naopak, nabudí je do další práce v procesu učení se a zlepšovaní svých vlastních dovedností.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 1:2 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:25)