FC Tempo Praha

U19: Krutý výsledek na Dukle

21.10.2014 12:49   Lukáš Kafka  

Posílená Dukla byl efektivnější a vyhrála 4:1.

Dukla Praha byla dalším naším soupeřem v Přeboru staršího dorostu. Za soupeřem jsme vyrazili na strahovský stadion Přátelství. Minulý týden domácí nastoupili proti Stodůlkám s třemi staršími dorostenci, dnes jich proti nám bylo hned osm, z nichž sedm hrálo v základní sestavě. Trenérem mužstva byl Roman Skuhravý, který ještě před pár měsíci vedl ligový Jablonec. Očekával jsem proto, že nás bývalý vojenský klub bude díky své kvalitě a zkušenostem z vyšších soutěží přehrávat. Na druhou stranu jsem neočekával, že dnes proti sobě nastoupí žluto-červení proti červeno-žlutým. Prostě dva týmy, které bylo velmi těžké od sebe rozeznat. Přejděme raději k zápasu samotnému.

Domácí měli opravdu od začátku utkání lepší držení míče, ale do šancí se prakticky nedostávali. První výraznější šanci jsme si tak vytvořili my. Stalo se tak asi v 5. minutě, kdy už jsme kopali třetí roh. Po jeho rychlém rozehrání postupoval Čech po brankové čáře, s míčem se dostal až na malé vápno, ale už nestačil zakončit ani přihrát. Jediná velká šance domácích přišla po dvaceti minutách hry, kdy jeden z našich hráčů po souboji zůstal ležet ve vápně a většina hráčů ze Lhotky v tu chvíli čekala přerušení hry, a tak přestala hrát. Domácí však ve hře pokračovali a nadvakrát dokázali skórovat 1:0. V první pětačtyřicetiminutovce se do tří velmi slibných situací dostal ještě Šváb. V první se již dostal za posledního obránce domácích, ale díky poskakujícímu míči se k zakončení pořádně nedostal. Ve druhé ze šesti metrů sám před brankářem pálil Pánu Bohu do oken. A do třetice už to naštěstí vyšlo. Ve 41.minutě totiž skvěle zatáhl míč po pravé straně Gronych, zacentroval a na přední tyči nadvakrát zakončoval Šváb -  1:1.

Ve druhém poločase jsme chtěli dokonat obrat. Jenže po pár minutách od příchodu z kabin se nám naše plány rozsypaly jako domeček z karet. Domácí se totiž díky dvěma povedeným průnikovým přihrávkám dostali do dvoubrankového trháku. Od té chvíle jsme se snažili hrát více dopředu, ale měli jsme problém s doplňováním hráčů v útočné fázi. Přesto jsme se po zbytek utkání dostali do mnoha slibných příležitostí. Asi největší měl opět Šváb, který postupoval sám na brankáře, obešel ho, ale k mému údivu netrefil prázdnou branku. Za zmínku stojí rovněž tři Kolaříkovy střely zpoza vápna, z nichž jednu se štěstím brankář domácích vyrazil na roh. Další možnosti ke skórování vznikly po průnicích Gronycha po pravé straně, ale ani z nich jsme branku nedali. A tak soupeř udeřil pět minut před koncem počtvrté. Po naší špatné rozehrávce se soupeř dostal k zakončení ze strany a rozvlnil naší síť naposledy.

Myslím si, že výsledek je dnes hodně krutý. Soupeř měl sice lepší držení míče, lépe kombinoval, ale do dalších šancí se prakticky nedostával. My jsme dnes měli určitě více příležitostí, ale bohužel nám dnes nebylo souzeno. 

Nyní nás čeká čtyřboj pravdy s tabulkově slabšími soupeři, tak zkusme urvat co nejvíce bodů, ať se odpíchneme před zimou ze spodku tabulky. První příležitost na body budeme mít příští sobotu doma od 9 hodin s Loko Vltavín. 

Zápasy:

FK Dukla Praha B - FC Tempo Praha 4:1 (1:1)