FC Tempo Praha

U15: Soustředění v Českém Dubu

1.3.2015 20:45   Jaroslav Teplan  

Dva tréninky denně, posilování, regenerace i beseda s Luďkem Zelenkou.

V neděli 22.2.2015 jsme dorazili do podještědského sportovního areálu, kde nás čekalo pětidenní herní soustředění zaměřené na útočné činnosti jednotlivce či skupinové součinnosti v útoku.

Denně jsme měli na programu dvě tréninkové jednotky, videorozbor, posilování s vlastním tělem, regeneraci a teambuildingové akce. Rovněž jsme absolvovali jeden přípravný zápas s místní U17, které jsme po statečném boji podlehli 3:4, kdy se nám nedařilo proměňovat ani ty nejvyloženější šance. Kluci tak měli každý den pořádně našlapaný.

Dokonce jsme měli možnost besedovat i s bývalým ligovým hráčem Luďkem Zelenkou, kde se kluci mohli zeptat na cokoliv z profesionálního fotbalu, na jeho působení v mládežnických týmech či jiná témata, která je napadla.

Podařilo se nám splnit všechno, co jsme si naplánovali. Vše je to o pokoře, chtíči a sebemotivaci. Nesmíme chtít zůstat na místě, ale posouvat se dál, i když se objevují dílčí neúspěchy. Cesta k dospělému fotbalu je pořád dlouhá a musíme zvládat spoustu stresových situací, abychom si s nimi v pozdějších dobách dokázali obstojně poradit. 

Závěrem bych chtěl poděkovat personálu v čele s Luďkem Zelenkou, kteří se o nás po celou dobu pobytu skvěle starali. Neustále měli na nás připomínky, zda-li nám něco nechybí a jestli je vše v pořádku. Vytvořili nám profesionální podmínky, za kterých je radost trénovat, neboť nemusíme řešit věci okolo.