FC Tempo Praha

U19: Nejtěsnější porážka na úvod

22.3.2015 16:06   Lukáš Kafka  

V utkání proti FA Praha oba týmy neproměnily penaltu.

V prvním jarním kole jsme zavítali na hřiště FA Praha, od kterého jsme dostali na podzim doma příděl deseti branek. Se soupeřem jsme sehráli utkání i v zimní přestávce a prohráli jsme již jen 1:3. Věřili jsme, že do třetice bychom soupeře ze Střížkova mohli ještě více potrápit a možná si odvézt i nějaký ten bod.

V utkání jsme se snažili vycházet z pevného obranného bloku. Bohužel k prvnímu narušení našich obranných řad došlo hned po pár vteřinách utkání, když Opletal dobře vyběhl, ale následně rozehrál na našeho obránce, který pod tlakem soupeře ztratil míč, a soupeř se tak dostal do prvního vážnějšího ohrožení branky, ze kterého naštěstí gól nepadl. FA měla v dalším průběhu lepší držení míče, ale to bylo již vesměs platonické. Do šancí jsme se v první půli dostávali spíše my. Nejprve vystřelil ze dvaceti metrů Klíma, poté se o ohrožení soupeřovy branky pokoušel Hyršl, ale ani jeho střela neskončila brankou.

Ve 20. minutě nás však soupeř potrestal svou největší zbraní, a to nákopem za naši obranu, za kterou si skvěle naběhl útočník soupeře a s přehledem se trefil na zadní tyč - 1:0. Po obdržené brance jsme nesložili zbraně a po chvíli šel sám na brankáře Čech, jenž si bohužel těsně před zakončením ukopl míč. Za zmínku ještě stojí pěkná Klímova střela, kterou brankář soupeře pouze vyrazil na roh. Poté jsme po závaru před brankou domácích zahrávali pokutový kop, jenže Márovu střelu brankář vyrazil, a tak se skóre neměnilo. Stejnou příležitost měl po pár minutách na druhé straně i soupeř, ale i v tomto případě se zaskvěl brankář. Do kabin se šlo tedy za hubeného vedení domácích.

Do druhého poločasu jsme chtěli zlepšit naší přechodovou fázi a vytvořit si tak ještě více příležitostí a hlavně nějakou již proměnit. I nadále se hrálo za lepšího držení míče domácích. Ti ve druhé půli hrozili hlavně střelami z nějakých pětadvaceti metrů, ale pouze jedna ohrozila Honzovu branku, když orazítkovala břevno. Domácí ještě zkoušeli štěstí centry a průniky ze strany, ale ani ty se neujaly. My jsme se do šancí po změně stran prakticky nedostávali, a to hlavně díky zbytečným ztrátám v přechodové fázi. Za zmínku stojí snad jen Gronychova střela z úctyhodné vzdálenosti, která jen těsně minula branku domácích.

První jarní utkání jsme tedy prohráli, ale ostudu jsme rozhodně neudělali. Když příště budeme lépe řešit přechodovou fázi, tak věřím, že si za týden ze Zličína nějaký bod odvezeme. 

Zápasy:

FA Praha - FC Tempo Praha 1:0 (1:0)