FC Tempo Praha

U19: Tým se nevzdal a byl odměněn

20.5.2015 9:59   Lukáš Kafka  

Tempáci dokázali proti Dukle stáhnout dvoubrankové manko.

V dalším domácím zápase nás čekal tým FK Dukla Praha. Od utkání jsme očekávali, že nás díky propracovanějšímu stylu hry a technické vyspělosti hráčů budou hosté přehrávat. Ale za držení míče se body nedostávají, a tak i v tomto zápase byla šance na bodový zisk.

V prvním poločase měl tým z Julisky opravdu více míč na svých kopačkách. Velkou šanci si vytvořil hned v 5. minutě utkání, kdy po brejku postupoval útočník soupeře sám na našeho brankáře, ale Honza jeho střelu vyrazil na roh. Poté jsme se do několika slibných přečíslení dostali my, ale branku jsme vsítit nedokázali. Podařilo se nám to až ve 22.minutě, když Beníto po přímém kopu krásně rozvlnil síť - 1:0. Asi o 10 minut později jsme bohužel po kiksu inkasovali - 1:1. A aby toho nebylo málo, tak jsme v poslední minutě první půle vyrobili úplně zbytečnou penaltu, kterou soupeř nadvakrát proměnil. Do kabin se tedy šlo za nepříznivého stavu 1:2. Nutno podotknout, že to byl výsledek velmi krutý, jelikož jsme si vytvořili více slibných příležitostí než hosté.

Ve druhé půli se obraz hry prakticky nezměnil, jen jsme se snažili více napadat a donutit tak Duklu k více chybám. Jenže první velkou hrubku druhého poločasu jsme udělali my a soupeř nás potřetí potrestal - 1:3. Jenže v tomto zápase jsem na našem týmu viděl, že se jen tak nevzdá. Hned po pár minutách se do vápna hostů prodral Jindra a téměř z nulového úhlu překonal brankáře, který očekával centr - 2:3. O pět minut později jsme se radovali ze zaslouženého vyrovnání, když po centru ze strany skóroval z dorážky Součíno - 3:3. Po vyrovnání jsme začali hrát více zodpovědněji dozadu. Šance už prakticky nebyly, až na jednu obrovskou Dukly, kdy si naštěstí hostující hráč míč v rozhodujícím okamžiku ukopl.

Proti týmu z Julisky jsme odehráli velmi dobré utkání. Dařila se nám přechodová fáze, jen v té finální nám chybělo více kvality. S trochou štěstí jsme mohli i naplno bodovat, i když remíza je asi spravedlivá. Jelikož soupeř měl lepší držení míče a my měli zase více šancí. Pokud však takto budeme hrát i v následujících zápasech, tak by měla být naše záchranářská mise úspěšná! Příště nás čeká další důležité utkání, tentokrát v neděli v podvečer zavítáme na Loko Vltavín.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha B 3:3 (1:2)