FC Tempo Praha

U19: Vydřená výhra s Juniorem

8.9.2015 22:39   Michal Netušil  

Dvěma góly se ve výborném utkání prosadil Šváb, jednou se trefil Hyršl.

V neděli jsme odehráli utkání proti Junioru. V prvním kole měli zápas kontumovaný, kvůli hráčům hrajících načerno. Ve druhém kole prohráli 0:10 na Aritmě. A tak jsme nevěděli, co nás bude čekat a navíc se hrálo na hřišti Vyšehradu. Naše obavy se potvrdily a domácí hráli posíleni o hráče z Vyšehradu.

Od prvních minut bylo jasné, že nás bude čekat velmi těžké utkání, protože Junior hrál ve velkém tempu a rychle pracoval s míčem. Naši kluci se ale soupeře nezalekli a také jsme hráli skoro až na hraně sebeobětování. Dokázali jsme dobře držet míč, i když jsme se dopouštěli laciných ztrát, ale příliš šancí jsme si nevytvářeli. Na první šanci jsme si museli počkat do dvacáté minuty. To se dostal k míči Vyjídáček, který už se zdálo prováhal šanci ke střele, poslal přihrávku skrz malé vápno, kde si nabíhal Moris, který se nemýlil a poslal nás do vedení 0:1. Na pojistku jsme nemuseli dlouho čekat. O devět minut později kopal trestný kop z 20 metrů Šváb, který po vzoru Messiho zakroutil míč přímo do šibenice - 0:2. 

I když to byla těžká rána pro Junior, ten nesložil zbraně. po našich ztrátách hlavně ve středu hřiště dobře řešil brejkové situace. Naštěstí jim scházel klid při zakončení a nedokázal z toho nic vytěžit. Do poločasu se nakonec Junior dočkal aspoň snížení na 1:2. Z trestného kopu z dobrých 30 metrů poslal míč do vápna. Ten bohužel proletěl celým vápnem až k Opletalovi, který si míč pustil za svoje záda. Do šaten jsme šli s jednobrankovým vedením.

Hned po čtyřech minutách druhého poločasu jsme o vedení přišli. Junior poslal křížný míč za naší obranu, kam si naběhl domácí hráč, který poslal míč přesně do branky - 2:2. Síly nám začaly rychle ubývat a soupeř cítil šanci na zvrat. Potřebovali jsme s tím něco udělat, a tak jsme v 59. minutě sáhli ke dvojímu střídání. Na hřiště se dostali Hrstka a Sláma. Hlavně Sláma hru oživil a začal zatápět domácím na pravé straně. Už po sedmi minutách na hřišti se dostal k míči a přesnou přihrávkou našel na hraně vápna Švába, který zachoval chladnou hlavu a poslal nás do vedení 2:3. 

Konec zápasu byl z naší strany až příliš otevřený. hrálo se nahoru dolu a jenom škoda, že jsme nedokázali přidat ještě jednu branku. Šance jsme na to měli. Musíme si ale přiznat, že i Junior měl jednu velkou šanci na vyrovnání. S tou si ale poradil v bráně chytající Opletal. Nakonec jsme slyšeli závěrečný hvizd rozhodčího a tím ukončil naše zdárné tažení za výhrou 2:3. Jestli budou kluci i nadále na sobě tvrdě pracovat a hlavně to dokážou přenést do zápasu, tak bychom mohli vidět spoustu dalších dobrých utkání.

Zápasy:

TJ Junior Praha - FC Tempo Praha 2:3 (1:2)