FC Tempo Praha

U19: Ve vysokém tempu

17.9.2015 22:17   Michal Netušil  

Fyzicky náročné utkání s Motorletem skončilo remízou.

Ve čtvrtém kole jsme doma přivítali tým Motorletu. Již před utkáním nám bylo jasné, že nás nečeká lehký soupeř. Ale nechtěli jsme dát kůži zadarmo, a tak jsme se prali o každý balon jako lvi. Nakonec nám to přineslo ovoce a získali jsme bod za remízu 1:1.

Od prvních minut se hrálo hodně fyzicky náročné utkání. Soupeře jsme se snažili vysokým napadáním donutit k chybám a tím si vytvořit šance. Bylo nám jasné, že když necháme Motorlet v klidu kombinovat, tak to je naše poprava. A díky bojovnosti našich kluků se nám to dařilo. Soupeře jsme nepouštěli do žádných velkých šancí. Když už se hosté do náznaku šance dostali, tak nás podržel v brance Opletal. Hrálo se v hodně vysokém tempu, a tak jsme si mysleli, že to nemůžou naši kluci vydržet. Ale hodně nás překvapili a za snahu byli odměněni vstřelenou brankou. O tu se postaral Baroch, který z dobrých 25. metrů poslal míč přesně k tyči - 1:0. Do poločasu jsme bohužel přišli o Morise, který si poranil ruku. Mysleli jsme si, že ji má zlomenou. To se nakonec nepotvrdilo. Do poločasu jsme náskok udrželi a šli jsme si odpočinout.

Ve druhé půli jsme se soustředili hlavně na bránění. Rychle nám ubývaly síly, a tak nás Motorlet dostával pod tlak. Vyloženou šanci si ale nevytvářel. Poslali jsme na hřiště čerstvé kluky v domnění, že oživí naší hru. To se ale nepodařilo a dobře hrající hosté nás neustále svírali na vlastní polovině. Dlouho jsme odolávali a až v 72. minutě se podařilo hostům vyrovnat. Motorlet přečkal náš brejk 3 na 2 a z následného jejich brejku vyrovnali na 1:1. Zápas tak i skončil, i když jsme mohli v poslední minutě utkání překulit na vítěznou stranu. To by ale musel Šváb proměnit penaltu, která byla na Hlaváče. To byl poslední okamžik utkání, a tak jsme se rozešli za stavu 1:1.

Pokud budou kluci podávat i nadále takový výkon jako proti Motorletu, tak potrápíme nejednoho soupeře. Je potřeba ale neusnout na vavřínech a nadále tvrdě pracovat.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha B 1:1 (1:0)