FC Tempo Praha

U19: Zasloužená porážka

16.10.2015 21:12   Michal Netušil  

Střešovice na Tempu potvrdily roli favorita.

V sobotu jsme doma přivítali tým ze Střešovic. Po minulém zápase, který jsme ve Vršovicích jasně prohráli 1:6, jsme chtěli tento nezdar odčinit. Bohužel nás ale čekal těžký soupeř, kterému se na podzim daří sbírat cenné skalpy soupeřů. Další skalp si chtěl odvézt i z našeho hřiště a my jsme mu ho dali až příliš lacino.

Od prvních minut se hrál bojovný fotbal s velkými nepřesnostmi. Nebylo vidět příliš pohledných kombinačních akcí, a tak se míč hlavně nakopával. Asi to bylo zapříčiněno nerovnostmi na hřišti. jinak si to neumíme vysvětlit. Na první šanci se čekalo do 18. minuty. To hosté zahrávali rohový kop, který se jim podařil a zužitkovali ho ve střelení první branky utkání - 0:1. Kluci se sice snažili o vyrovnání, ale žádnou brankovou příležitost jsme si nedokázali vytvořit. Naopak to byly Střešovice, kterým se podařilo překonat naší obranu. Záchrannou brzdu zatáhl Čáslavský, který skluzem ve vápně zastavil hostujícího útočníka. Ale bohužel z toho byla  penalta a milosrdná žlutá karta. Střešovice s nabídnutou šancí ale nenaložily dobře. Netrefily Opletalovu bránu, a tak se skóre neměnilo. Těsně před koncem se ale hostům podařilo navýšit skóre na 0:2 střelou z vápna přesně pod břevno. A tak se šlo do šaten za nepříznivého stavu.

Na začátku druhého poločasu jsme měli velkou šanci na snížení. Přesnou přihrávkou našel Veselý Buzka. Ten se ocitl sám před brankářem, ale nepodařilo se mu dostat míč do branky. Poté už byl na hřišti pouze jeden tým, který udával tempo hry a bohužel jsme to nebyli my. Střešovice přidaly třetí branku v 52. minutě a od té doby jsme složili zbraně a dovolili jsme hostům přidat ještě jednu branku. Utkání skončilo za stavu 0:4 a to můžeme být rádi, že na světelné tabuli nesvítil mnohem větší brankový rozdíl.

V dalších zápasech nás čekají soupeři z dolní poloviny tabulky a tak doufáme, že zlepšíme hru a konečně budeme získávat nějaké body. Je ale potřeba se zlepšit ve všech herních činnostech a nemyslet si, že se soupeři porazí sami.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 0:4 (0:2)